Служители

Като работодател ние поемаме отговорност за нашите служители – в много различни аспекти. Живеем в култура на признателност. Насърчаваме съвместимостта на работата и личния живот. Създаваме равни възможности. И се ангажираме по отношение на здравето, развитието и личното благополучие. Защото ни е ясно: днес сме успешни, благодарение на своите доволни и мотивирани служители – и ще останем такива и в бъдеще. Ние обаче не поемаме отговорност само за нашите служители – обществото като цяло е важно за нас. Ето защо последователно се борим за опазване на околната среда и участваме в множество социални проекти по целия свят. Защо? От грижа – към нашите служители, човечеството и природата.

Равни възможности и разнообразие

Разнообразието е ключов фактор за успех според нас

Нашите задачи и предизвикателства са толкова разнообразни, колкото и хората в нашата компания. Имаме място за всеки – независимо от социално положение, религия, произход, здравословно състояние, пол, сексуална ориентация или възраст. Като съвременен работодател, ние се застъпваме за уважителното сътрудничество без дискриминация, характеризиращо се с уважение и разбиране към другите. Искаме и имаме нужда от хора с най-разнообразни биографии, опит и умения. Защото разнообразието е ключът към успеха. Само ако живеем в разнообразие в компанията, ние ще разбираме различните аспекти на нашето общество и ще можем да спечелим доверието на клиентите си в дългосрочен план.

Това ти предлагаме:

  • Справедливо възнаграждение: Полът не е умение и не играе роля в заплащането. Ето защо плащаме само според извършената работа – абсолютно независимо от пола.
  • Баланс между половете: При нас всеки може да ръководи и да взима решения – независимо от пола. Половината от нашите мениджъри във всички страни са жени.
  • Баланс между работата и личния живот: Равните възможности започват с баланса между работата и семейството: само тези, които намират личния си баланс, могат да развият пълния си потенциал и да се концентрират върху предстоящите предизвикателства. Научи повече за това тук.

Здраве и сигурност

Отговорност към нашите служители

Здравето е най-голямото богатство, което имаме – и физическото и психическото. Затова подкрепяме нашите служители с многобройни предложения и дейности за насърчаване на здравето. Защото само с атрактивни условия в безопасна работна среда, можем да създадем здравословен климат, който подобрява производителността.

Здравето на нашите служители е наш основен приоритет. Съвременният здравен мениджмънт проактивно насърчава практики, свързани със здравето. И служителите, и компанията имат интерес от това в дългосрочен план. А нашите колеги оценяват загрижеността за тяхното благополучие също в рамките на добър баланс между професионалния и личния живот. Франк Шуман, Изпълнителен директор на Kaufland

Грижа за здравето и превенция

Движение, хранене и баланс

Нашите служители се възползват от много страхотни предложения по отношение на грижата за здравето: от собствено фитнес студио на компанията, през курсове и лекции на различни теми, до възможност за достъпно ползване на спортни и развлекателни съоръжения.

Спортни мероприятия

Силни заедно, активни заедно: Ние например подкрепяме регионални спортни събития като Sofia Half Marathon, в който Kaufland България се включва като основен спонсор, служители участват и в бягането.

Превенция

Ако вземете предпазни мерки, ще боледувате по-рядко! Всички наши служители се възползват от допълнително здравно осигуряване и безплатни годишни профилактични медицински прегледи.

Работна среда и условия на труд

Съвременните работни места и помещения имат важен принос за опазването на здравето на работното място. Независимо дали са ергономични столове и регулируеми по височина бюра в нашите офиси или оптимизирани височини на рафтове и регулируеми конвейерни ленти в хипермаркетите и в логистичните центрове – ние намаляваме физическото напрежение във всички области.


Отличия

Атрактивност на работодателя

В допълнение към вълнуващи проекти, разнообразни задачи и модерни работни места, ние съставихме атрактивен цялостен пакет за нашите служители с някои допълнителни предимства и възможности за индивидуално развитие. Нашата цел: Всеки служител трябва да може да развие пълния си потенциал с нас в дългосрочен план.

Топ работодател в България и Европа 2021

Ние сме "Топ работодател в Европа" и за трета поредна година в България. Между другото: Получихме награди от независимия Top Employers Institute във всичките осем държави, в които сме представени.

С над 139 000 служители в Европа ние сме надежден и привлекателен работодател. Европейската награда Top Employer за най-добър работодател подчертава това. Този независим преглед и сертифициране на нашата работа с човешки ресурси потвърждава и ни мотивира да продължим да се развиваме на тази основа. Ангела Щоферс, Ръководител отдел Човешки ресурси

Устойчиви действия

Стъпка по стъпка към устойчива кръгова икономика

Имаме само една земя и искаме да я защитим заедно. Разумното използване на ресурсите е основен компонент в работата за всички наши служители още при встъпването в длъжност и периода на адаптация. Също така искаме да дадем възможност и да насърчим всички служители да действат устойчиво в съответните области на отговорност и да допринасят с идеи.


Ангажиране на служителите

Заедно подкрепяме добри каузи

С различни събития като част от нашата стратегия за корпоративно доброволчество, ние укрепваме екипния дух, мотивираме служителите да участват като доброволци и заедно подкрепяме добри каузи:

Благотворително кръводаряване

В международен мащаб компанията и служителите се включват в кампании за благотворителното кръводаряване. Kaufland България подкрепя с участие кампанията „Дари кръв. Спаси живот", организирана от Националния център по трансфузионна хематология.

 

Благотворителни базари

За Коледа и за Великден служители на компанията в България организират вътрешен Благотворителен базар на талантите на Kaufland. Участниците в събитието влагат труд и творчество, за да приготвят домашни вкусотии, ръчно изработени картички и бижута, картини и декорация за дома. Събраните по време на базарите средства се даряват за каузи, които служителите сами избират. Виж повече по темата тук.