Нищо друго освен качество

Изображение на лога на собствени марки на Kaufland - K-take it veggie, K-Favourites, K-Bio, bevola, K-Classic

Клиентите ни ценят отличното съотношение между качество и цена на продуктите от собствените марки на Kaufland. Затова нашият отдел по контрол на качеството прави всичко възможно да отговори на потребителските очаквания. Всеки продукт под собствена марка на Kaufland трябва да отговаря на високите ни стандарти за качество, вкус и безопасност, независимо къде се произвежда или продава.

Качество на продуктите

Нашите мащаби

Желанията и изискванията на клиентите ни са наш основен приоритет. Те са в основата на разработката и производството на всички продукти собствена марка на Kaufland, заедно със законовите изисквания. Вкусът и качеството на даден продукт зависят от фактори като рецептата, съставките и суровините, както и от доставчиците и производството. Нашата цел е да ги хармонизираме, за да осигурим константно високо качество на продуктите и да развиваме непрекъснато качеството на собствените си марки. Прозрачността е от изключително значение за нас. Затова, върху много от нашите продукти, ще намериш повече информация, отколкото се изисква по закон.


Изисквания

Двата най-важни аспекта

Целта ни е да произвеждаме висококачествени и безопасни продукти собствена марка, които отговарят на изискванията на потребителите. Два аспекта са от особено значение за нас: Потребностите на нашите клиенти и законовите изисквания.

Изображение на клиент, който пазарува в хипермаркета

Потребности на клиента

Високите ни изисквания са основна предпоставка за това да предлагаме качествени и безопасни продукти навсякъде и по всяко време. Отвъд това, при много от рецептите на продукти от собствените ни марки, обръщаме внимание на националните вкусови предпочитания.

Изображение на съдийско чукче върху бюро

Законови изисквания

Естествено спазваме и прилагаме последователно всички закони, регламенти и директиви, като например Регламента за предоставянето на информация за храните, Наредбата за биологично земеделие, Директивата за нелоялни търговски практики, както и държавните закони и специфики.


Продукти

Основата на нашето качество

Изображение на графика с надписи - кои фактори оказват влияние върху качеството на зърнените култури.

В основата на нашите продукти са внимателно подбраните суровини. И тъй като става въпрос за природни продукти, техните качества са обект на естествени колебания (виж графиката). В зависимост от сезона, момента на прибиране на реколтата или произхода те могат да се различават по външен вид, размер или състав.

Устойчиви суровини  

Нашата цел е да направим асортимента си от собствени марки още по-устойчив. За тази цел се опитваме да купуваме суровини, като какао, само със сертифицирано качество. За съжаление устойчивите суровини все още не са налични в достатъчни количества, за да могат да се използват еднородно в цяла Европа. Можеш да научиш повече за устойчивите политики на Kaufland и за отговорно формирания ни продуктов асортимент тук.

Изображение на различни видове подправки

Изключителен вкус

В Kaufland отделът по контрол на качеството и търговска дирекция работят заедно за това, продуктите от собствените ни марки да отговарят по отношение на вкус и външен вид на изискванията на нашите потребители, както и на сочствените ни строги изисквания за качество.

Изображение на уред за измерване на показатели

Контролирано качество

Нашите продукти редовно се тестват от независими институти по отношение на състав, етикетиране, съдържание на вредни вещества и микробиология. Също така с редовни дегустации правим органолептичен анализ, като проверяваме вкус, мирис и външен вид.

По-малко захар, сол и мазнини

Може ли да е по-малко?

Изображение на лъжички със сол и захар

По-малко захар, мазнини и сол могат да допринесат за по-балансирано хранене. Ето защо се стремим да намалим количеството на тези съставки в продуктите от собствените ни марки. Заедно с нашите доставчици работим, за да ти предложим балансирана алтернатива, като същевременно запазваме същия страхотен вкус.

 


Доставчици

Подбрани доставчици

Изображение на ръкостискане

За производството на собствените ни марки разчитаме на внимателно подбрани доставчици, които са експерти за по отношение на съответния продукт. При избора им обръщаме специално внимание на спазването на утвърдени стандарти, като например IFS (International Features Standard), и извършваме редовни одити. Суровините и производствените методи се подбират внимателно. В зависимост от мястото на производство и производствените съоръжения може да има разлики, например поради произхода на суровините или използваните съставки. Целта е да ти предложим константно високо качество.

Изображение на картата на Европа с маркирани държавите, в които има филиали на Kaufland

Кратки маршрути за доставка

При избора на доставчици следим за възможно най-кратки транспортни маршрути. Това гарантира максимална свежест, спестява емисии и подпомага местните производители. За да гарантираме, че стоките са винаги налични в нашите повече от 1350 филиала в осем държави, разчитаме и на стратегия с множество доставчици за някои от продуктите със собствени марки. Това означава, че даден продукт се произвежда не само от един, а от различни производители, които след това доставят тези стоки в определени държави. Ако е необходимо, ние естествено адаптираме рецептите, за да отговорим на националните изисквания или на законовите разпоредби на отделните държави.

Прозрачност

Прозрачността буди доверие

Залагаме на прозрачност. Например, улеснявайки пазаруването ти с оптимално етикетиране. В допълнение към изискваната от закона информация, като например списък на съставките и хранителните стойности, ние поставяме важни лога и печати на лицевата страна на много продукти. Това позволява с един поглед да се види например кой стандарт за устойчивост има даден продукт с какао или каква оценка по скалата Nutri-Score имат нашите различни оризови вафли K-Bio.