Гората на Kaufland: И тази година продължаваме инициативата


Kaufland България дари 20 000 дъбови фиданки на Столична община в подкрепа на новия сезон от залесителния проект „Новата гора на София 2“. Компанията реализира инициативата съвместно с клиентите си,  които в продължение на 2 седмици имаха възможност да предоставят част от точките от техните карти за лоялност - Kaufland Card в подкрепа на залесяването. Така за втора поредна година Kaufland и милионите клиенти на компанията се включват в засаждането на най-голямата споделена гора – “Гората на Kaufland“. Тя е част от проекта на Столична община „Новата гора на София“, чиято цел е създаването на зелен пояс около столицата.

В периода от 25 март до 7 април 2024 г. всеки притежател на Kaufland Card имаше възможност да се включи в инициативата, като дари 100 точки, срещу които компанията пое ангажимент да закупи фиданки.

През 2023 г. дарихме 20 000 дървета

През пролетта на 2023 г. ние от Kaufland се включихме с дарение от фиданки и с доброволчески труд в залесяването на "Новата гора на София 2", която е разположена на площ от 137 дка в землището на с. Негован в район "Нови Искър“. Инициативата беше реализирана благодарение на нашите клиентите, които подкрепиха каузата, като дариха точки за лоялност от своята Kaufland Card.

Kaufland Card

Ти даряваш точки, ние засаждаме гора

Ние от Kaufland България дарихме 20 000 дъбови фиданки на Столична община в подкрепа на „Новата гора на София 2“ и така беше обезпечен пролетния залесителен сезон в проекта. Реализирахме инициативата съвместно с клиентите си, които в продължение на 3 седмици през март имаха възможност да даряват точки за лоялност от техните Kaufland Card в подкрепа на залесяването. В периода от 13 март до 2 април 2023 г. всеки притежател на Kaufland Card имаше възможност да се включи в инициативата, като дари 50, 100 или 150 точки, срещу които компанията пое ангажимент да закупи фиданки.

Освен с дарение на дървета, подкрепихме кампанията и с доброволчески труд, засаждайки фиданките в „Гората на Kaufland”. Екип от над 100 души от екипа на компанията ни се включи в залесяването на 13 май 2023 г., като засадихме близо 2000 от дарените фиданки.


Отговорност

Новата гора на София

Изображение на новопоникнало дръвче в гора

Гората край Негован е част от инициативата "Новата гора на София“, с която Столичната община засажда нови горски масиви в крайградските райони на града като част от мерките за подобряване на качеството на въздуха. Целта е създаване на зелен пояс. Инициативата започна през 2018 г. със залесяване край "Суходол". Ние от Kaufland се включваме в нея в контекста на своята политика за устойчиво развитие и като част от усилията си в посока като част от усилията си да допринася за опазване на околната среда и климата.


Действията носят промяната

Разгледай и други теми, свързани с устойчивите ни политики

 

Околна
среда
Изображение на корони на зелени широколистни дървета на фона на синьо небе

Усилията ни са насочени към ефективно използване на наличните природни ресурси и модерни технологии, към спазване на екологичните стандарти и рециклиране.

Пласт-
маса
Изображение на смачкана пластмасова бутилка на плажа

В рамките на политиката си за корпоративна социална отговорност ние прилагаме обстойна 360-градусова стратегия за драстичното ограничение на пластмасата.

Верига на
доставки
Изображение на жена, която бере кафе

Ние се ангажираме с лоялни бизнес практики, прозрачност, добри условия на труд и живот, съблюдаване на човешките права и екосъобразно поведение.