Грижа за децата

Kaufland България формулира ясно социалния си ангажимент и изпълнява целеви проекти и програми, насочени в три основни насоки – общество, образование и околна среда. По отношение на подкрепата си за местните общности, в последните 2 години ритейлърът ясно фокусира приоритетите си върху подобряване средата на живот на децата, реализирайки разнообразни програми, насочени към деца в отделните възрастови групи. Спектърът на подкрепата е широк - от дарителски програми, през образователни и социални кампании, до увеличаване на устойчивия асортимент в магазинната мрежа, насочен към децата и техните родители.

Проекти и инициативи

Множеството проекти и инициативи, реализирани в последната година са в партньорство с БЧК, Българската педиатрична асоциация, WWF, Държавен куклен театър „Варна“ и голям брой местни структури.

За действията си по посока подпомагане на децата и подобряване качеството им на живот от 2022 г. компанията е носител на сертификат „Компания – приятел на детето“ от Национална мрежа за децата.

Изображение на сертификат "Компания приятел на детето"
Kaufland и WWF Panda Labs
Kaufland Хакатон
Изображение на Христо Стоичков и децата, участвали в готварската книга на Kaufland

Грижата за децата, започва от най-малките

Това е схващане, с което компанията стартира дългосрочен образователен проект с Българската педиатрична асоциация, в рамките на който се изработва поредица от образователни видеа, насочени към отглеждането на бебето през всеки месец от първата година. Участници във видеопоредицата „Моето бебе расте“ са педиатри и специалисти, които дават ценни съвети, свързани с всички важни аспекти от живота на бебето в първите месеци – Kaufland | Видеопоредица „Моето бебе расте“

Kaufland и БПА

Повече място за игри и забавления

В последните години Kaufland извършва цялостна реконструкция на детски площадки на стойност над 250 000 лв., превръщайки ги в специални образователни места за игра. Във всеки един от своите 65 хипермаркета в цялата страна ритейлърът се стреми да обособи място за приятен и полезен престой на най-малките. С оглед възможностите на отделните филиали, размерите на пространствата отредени за игра на деца варират. В Kaufland – Варна – Трошево е обособена най-голямата вертикална детска площадка, а в столичния Kaufland – Манастирски ливади има обособен детски кът за интерактивни образователни игри.

Изображение детска площадка, спонсорирана от Kaufland
Изображение детска площадка, спонсорирана от Kaufland
Изображение детска площадка, спонсорирана от Kaufland

Първи срещи с театъра

Куклен театър за най-малките в Kaufland Варна Трошево

От 2023 г. Kaufland прави кукления театър още по-достъпен за децата на Варна. В партньорство с Държавен куклен театър „Варна“, ритейлърът реализира серия от безплатни постановки за деца. Те се провеждат всяка неделя през зимните месеци в един от най-големите хипермаркети на веригата във варненския квартал „Трошево“. Повече за театралните постановки и програмата, можете да намерите тук: Kaufland и Държавен куклен театър – Варна

Образователни алтернативи и менторство за повече устойчивост

Kaufland и WWF Panda Labs

От 2022 г. Kaufland е партньор на WWF в образователната програма PandaLabs, насочена към младежи между 15 и 25 години. Целта й е да ги обучи да станат застъпници на устойчивото развитие на страната ни за опазване на дивата природа и за справяне с климатичните промени. Програмата се реализира чрез тематични хакатони, в рамките на които участниците разработват решения, свързани с бъдещето на отпадъците, храната и мобилността. Всяка година на 200 младежи са избрани за участие в трите тематични хакатона.


Действията носят промяната

Разгледай и други теми, свързани с устойчивите ни политики

 

Околна
среда
Изображение на корони на зелени широколистни дървета на фона на синьо небе

Усилията ни са насочени към ефективно използване на наличните природни ресурси и модерни технологии, към спазване на екологичните стандарти и рециклиране.

Пласт-
маса
Изображение на смачкана пластмасова бутилка на плажа

В рамките на политиката си за корпоративна социална отговорност ние прилагаме обстойна 360-градусова стратегия за драстичното ограничение на пластмасата.

Верига на
доставки
Изображение на жена, която бере кафе

Ние се ангажираме с лоялни бизнес практики, прозрачност, добри условия на труд и живот, съблюдаване на човешките права и екосъобразно поведение.