Kaufland инвестира в електромобилност

Когато си напазарувал, а Kaufland те закара до вкъщи

Една от посоките ни за модерна градска среда с мисъл за околната среда е изграждането на напълно безплатни бързозарядни станции. За да отпразнуваме откриването на първата си безплатна зарядна станция за електромобили в Пловдив, в рамките на един ден направихме специален жест за посетителите ни – закарахме тях, близките им и покупките им до домовете им с един от нашите електромобили. Телевизионният водещ и актьор Александър Кадиев се разпозна в нашата кауза за по-зелено бъдеще. Лично той бе шофьорът на автомобила, с който закарахме клиентите до тях.

Нашият ангажимент

Опазването на околната среда е основен приоритет за нас. Част от нашите "зелени" практики и от дългосрочната ни програма за енергийна ефективност е оборудването на филиалите ни с бързозарядни електрически станции. Чрез тях целим както да щадим околната среда, така и да улесним нашите клиенти, като предоставим на собствениците на енергийно ефективни автомобили комфорта да зареждат автомобила си, докато пазаруват.

Освен зарядни станции за електрически автомобили, сме горди с инсталирането на първата в България специализирана зарядна станция за велосипеди, мотопеди и тротинетки, на която всеки собственик на някое от посочените превозни средства може да зарежда напълно безплатно. С тази зарядна станция общият брой електрически зарядни станции на Kaufland България е осем – седем за автомобили и една за велосипеди.


Станции за електроавтомобили

Карта на България, на която са маркирани всички електростанции в страната

Kaufland България разполага с 14 електрически зарядни станции на територията на свои обекти в България. Станциите могат да зареждат по два електроавтомобила едновременно и са напълно безплатни за всички собственици на електрически автомобили.

Бързозарядни станции за електрически автомобили можете да откриете на паркингите на хипермаркетите ни в следните градове: София - в кв. "Банишора" и в кв. "Крива река", в Пловдив – кв. "Тракия", в Стара Загора – кв. "Бедечка", Бургас – кв. "Изгрев", Варна – кв. "Трошево", Велико Търново, Русе - бул. "Липник" 8, Добрич, Плевен - ул. "Сан Стефано" 80, Ботевград и Сандански.

Kaufland България започна да оборудва свои обекти със станции за зареждане на електромобили през февруари 2017 година. Инвестицията за всяка електрическа станция е около 80 000 лева. Освен в инсталирането на станции в своите обекти, Kaufland инвестира и в закупуването на електроавтомобили за своя автопарк.


Станция за електрически велосипеди, мотопеди и тротинетки

Kaufland разполага с единствената по рода си в България безплатна станция за зареждане на електрически велосипеди, мотопеди и тротинетки. Станцията се намира в кв. „Крива река“ в София и е в експлоатация от началото на октомври 2018 година. Тя е специално проектирана за зареждане на електрически велосипеди и може да се използва напълно безплатно от всички собственици на електрически велосипеди, мотопеди или тротинетки. Станцията разполага с три клетки за зареждане, което прави възможно използването й за три превозни средства едновременно. Клетките се заключват с четирицифрен код по избор на потребителя, като всяка от тях разполага с достатъчно място и за съхранение на малък личен багаж.