Kaufland инвестира в електромобилност

Изображение на зарядна станция за електромобили

Опазването на околната среда е основен приоритет за нас. Част от нашите "зелени" практики и от дългосрочната ни програма за енергийна ефективност е оборудването на филиалите ни с бързозарядни електрически станции. Чрез тях целим както да щадим околната среда, така и да улесним нашите клиенти, като предоставим на собствениците на енергийно ефективни автомобили комфорта да зареждат автомобила си, докато пазаруват.

Освен зарядни станции за електрически автомобили, сме горди с инсталирането на първата в България специализирана зарядна станция за велосипеди, мотопеди и тротинетки, на която всеки собственик на някое от посочените превозни средства може да зарежда напълно безплатно. С тази зарядна станция общият брой електрически зарядни станции на Kaufland България е 16 – 15 за автомобили и една за велосипеди.

Нашите бързозарядни станции за електромобили

Въвеждаме платен режим

За да подобрим качеството на услугата, от 12.09.2022 г. въвеждаме платен режим на своите зарядни станции за електромобили. Мярката обхваща всички 15 точки за бързо зареждане, разположени на паркингите на хипермаркетите в цялата страна. Цената за киловатчас за всички типове заряд ще бъде сред най-ниските в страната - 88 стотинки. По този начин ще запазим и основното социално предназначение на станциите – да подпомагат електромобилността в България.

Въвеждането на такса за зареждане на електромобили идва в отговор на нарастващия интерес към зарядните станции на хипермаркетите. Вярваме, че чрез тази мярка ще се въведе по-добра регулация за използването им и ще се повиши качеството на предлаганата услуга. По този начин ще можеш още по-лесно да съчетеш зареждането на своя електромобил и пазаруването при нас.

 


Зареждане на електромобили

Как да заредя своя електромобил?

Следвай тези стъпки, за да заредиш лесно и устойчиво на нашите бързи станции за електромобили:

1

VsichkoTok

Изтегли мобилното приложение VsichkoTok. Регистрай се и въведи данни за банкова карта.

2

Подготовка за зареждане

Свържи кабела към зарядния порт на електромобила. Натисни в приложението иконката на зарядната станция, която ще изполваш и посочи типа кабел. 

3

Стартиране на зареждането

Натисни синия бутон "Стартирай зареждането" и следи в реално време зарядната сесия в мобилното приложение. Можеш да преустановиш зареждането по всяко време чрез мобилното приложение или чрез електромобила.

4

Плащане

След приключване на зареждането ще получиш платежна разписка в мобилното приложение.

5

Приключване на зареждането

След преустановяване на зареждането извади кабела от електромобила и го постави обратно на заряднната станция. Освободи мястото за зареждане за следващия потребител.Hotline

Бързо съдействие

При необходимост от съдействие със зареждането или за да съобщиш за повреда на зарядната станция, моля позвъни на посочения телефонния номер.


Локации

Карта на България, на която са маркирани всички електростанции в страната

Kaufland България разполага с 15 електрически зарядни станции на територията на свои обекти в България. Станциите могат да зареждат по два електроавтомобила едновременно.

Бързозарядни станции за електрически автомобили можеш да откриеш на паркингите на хипермаркетите ни в следните градове: София - в кв. „Малинова долина“, кв. "Банишора", в ж.к. "Младост" 4 и в кв. "Крива река", в Пловдив – кв. "Тракия", в Стара Загора – кв. "Бедечка", Бургас – кв. "Изгрев", Варна – кв. "Трошево", кв. “Бриз“, Велико Търново, Русе - бул. "Липник" 8, Добрич, Плевен - ул. "Сан Стефано" 80, Ботевград и Сандански.

Kaufland България започна да оборудва свои обекти със станции за зареждане на електромобили през февруари 2017 година. Инвестицията за всяка електрическа станция е около 80 000 лева. Освен в инсталирането на станции в своите обекти, Kaufland инвестира и в закупуването на електроавтомобили за своя автопарк.


Станция за електрически велосипеди, мотопеди и тротинетки

Kaufland разполага с единствената по рода си в България безплатна станция за зареждане на електрически велосипеди, мотопеди и тротинетки. Станцията се намира в кв. „Крива река“ в София и е в експлоатация от началото на октомври 2018 година. Тя е специално проектирана за зареждане на електрически велосипеди и може да се използва напълно безплатно от всички собственици на електрически велосипеди, мотопеди или тротинетки. Станцията разполага с три клетки за зареждане, което прави възможно използването й за три превозни средства едновременно. Клетките се заключват с четирицифрен код по избор на потребителя, като всяка от тях разполага с достатъчно място и за съхранение на малък личен багаж.