Kaufland инвестира близо 7 млн. лв. в модернизацията на два хипермаркета в Добрич и Русе

гр. София, 3 юли 2024 г.
Kaufland инвестира близо 7 млн. лв. в модернизацията на два хипермаркета в Добрич и Русе

Близо 7 млн. лв. е общата инвестиция на Kaufland България в обновяването на два свои хипермаркета в градовете Добрич и Русе. В основата на модернизациите са внедряването на технологични иновации и решенията, насочени към подобряване на цялостното клиентско преживяване и намаляване на екологичното въздействие на компанията. 

Модернизирането на търговските зони включва цялостна реорганизация на магазинното пространство съобразно с най-актуалните международни стандарти. Новото разпределение на стоките улеснява клиентите по време на пазаруването, намалява времето за пазар и подобрява цялостното клиентско преживяване, както и прави възможно увеличаването на броя на артикулите средно с около 2000 бр. за магазин. За удобство на клиентите в хипермаркета в Добрич са поставени 8 броя каси на самообслужване, каквито в  Русе бяха инсталирани още миналата година като част от процеса на компанията за поетапното им внедряване във всички магазини.    

От днес всички хладилни инсталации в двата хипермаркета в Добрич (ул. „Дунав“ 55) и в Русе (бул. "Христо Ботев" 38) са нискоемисионни и работят с хладилен агент, който е почти 4000 пъти по-щадящ околната среда от стария. Новото оборудване предлага значително подобрение в съхранението на стоки и опазването на околната среда. Хладилните инсталации са близо 60% по-енергийно ефективни в сравнение с предходните, което води до спестяване на около 500 000 kWh електроенергия годишно на хипермаркет. Внедрените подобрения спомагат и за намаляване на въглеродните емисии – чрез иновацията ще бъдат спестени годишно около 250 тона въглеродни емисии, което е сравнимо с отделените емисии от 100 автомобила на годишна база във всеки от двата града.

Освен с изцяло подобрена енергийна ефективност, обновяването на хипермаркетите обхваща и зоната с наематели, като продължение на процеса по утвърждаване на One Stop Shopping концепцията на компанията и предлагането на допълнителни стоки и услуги. Заради големия интерес към вкусните предложения на Aladin Foods в Русе, те вече ще се помещават на по-голяма площ. Това важи и за обекта на телекомуникационния оператор Vivacom, който също ще е на по-голяма площ до входа на магазина.

Новото за клиентите на Kaufland в модернизирания хипермаркет в Добрич ще са вкусните пици на парче на варненската верига „Парчето“, която стъпва в града благодарение на успешното си партньорство с лидера в модерната търговия у нас.  

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2024 г. компанията разполага с 66 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София