В Бургас гостува „Капсула на славата“ с предмети на Христо Стоичков

гр. София, 6 юни 2024 г.
В Бургас гостува „Капсула на славата“ с предмети на Христо Стоичков

В хипермаркета на Kaufland-Славейков могат да бъдат видени някои от най-значимите вещи на Камата 

Специално обособена „Капсула на славата“ с емблематични вещи и снимки на легендата на българския футбол Христо Стоичков може да бъде видяна от началото на юни в Бургас. Атрактивната инсталация е разположена в хипермаркета на Kaufland в града на адрес „Янко Комитов“ №8. Обиколката на Капсулата ще продължи през цялата година в различни градове на страната.

„Радвам се, че благодарение на партньорството ни с Kaufland, хората от цялата страна ще могат да се докоснат до едни от моите най-ценни вещи, които донесоха огромна радост на целия български народ през 1994 год. Вярвам, че този малък жест отново ще събуди чувство на национална гордост и щастие у всеки любител на спорта“, каза Стоичков по повод турнето на неговата „Капсула на славата“.

„Капсулата на славата“ бе представена за първи път в един от най-новите магазини на Kaufland, който бе открит в края на 2023 год. в столичния квартал „Люлин“. Сред знаковите предмети в нея са националната фланелка на Христо Стоичков, с която играе на Световното първенство по футбол през 1994 год., бутонки, както и оригинално копие на трофея „Златна топка“. Това е най-престижната индивидуална награда във футбола, с която легендата на българския футбол триумфира на 19 декември 1994 год. на церемония в Париж. И до днес Христо Стоичков е единственият българин, носител на „Златната топка“ в най-популярния спорт на планетата.

Обиколката на знаковата инсталация се провежда в Карлово, Стара Загора, Казанлък, Бургас, Варна, Пловдив, София и други градове, в които феновете на футбола ще могат да се докоснат до най-значимите отличия на Камата. Вещите са предоставени лично от Христо Стоичков на Kaufland България за нейните клиенти и фенове на спорта. А всички посетители и гости на столицата имат възможност да посетят Зала на славата „Христо Стоичков“, за да разгледат постоянната експозиция и да научат още за легендата на българския футбол.     

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2024 г. компанията разполага с 66 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Пълната програма на безплатните събития в Централни хали

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София