„Пощенска кутия за приказки“ гостува на „Сцена Централни хали“ с разкази за „Градски легенди“

гр. София, 3 юни 2024 г.
Откриващият уикенд на „Сцена Централни хали“ събра стотици малки и големи в 11 тематични събития

Откриващият уикенд на „Сцена Централни хали“ събра стотици малки и големи в 11 тематични събития

Богата, разнообразна и атрактивна програма очаква гостите на Сцена Централни хали през месец юни. Културният календар на най-новото градско пространство, разположено на сутеренния етаж в емблематичната сграда на Централни хали, ще предлага събития, подходящи за всяка възраст в четири тематични направления – културно наследство, кулинарна култура, детска сцена и култура, изкуства и занаяти. 

След успеха на откриващия уикенд, в който малки и големи имаха възможността да се включат в 11 специални събития, през юни акцент в програмата ще бъдат специални тематични събития, изложби, куклен театър, детски работилници. 

Едно от знаковите събития в културната програма през юни ще е гостуването на „Пощенска кутия за приказки“, която ще е на тема „Градски легенди". Не пропускайте да се потопите на 7 юни от 19 часа в градски истории в компанията на сладкодумните разказвачи Камен Воденичаров, Мая Бежанска, Стефан А. Щерев, Камен Алипиев-Кедъра и Георги Милков. Билети за събитието са на цена от 15 лв. и могат да бъдат закупени от entase.com.

За децата: 

През юни на „Сцена Централни хали“ предстоят и куп събития за децата с образователен, творчески и развлекателен характер. Сред тях са куклен театър „Чудната къщичка“ на театрална къща „Мариета и Марионета“, фестивал „Маргаритка – герои с мисия“, а всяка неделя от 11,30 часа най-голямата детска книжарница в България - Greenwich Junior - ще очаква малчуганите и техните родители с много интересни и образователни активности.

Културно наследство:

Културно наследство през месец юни ще разказва историята на „София в минало време“. Това е и името на екзпозицията, която съдържа 15 кадъра, заснети от фотографа Димитър Карастоянов между 1910 и 1912 г. Изложбата, която може да бъде видяна между 5 и 23 юни, представя някои от най-забележителните сгради в столицата в техния автентичен вид от началото на XX век. Запечатаните от фотографа исторически обекти ще бъдат надградени с поредица от беседи, срещи и разкази с подкрепата на младия автор и създател на „Бохемска София“ Виктор Топалов. Най-любопитните участници в тях ще научат интересни факти от историята на зараждащата се София като модерна европейска столица и ще могат да се потопят в културата на отминалото време. 

Музика от изгряващи музиканти:

Всеки петък Централни хали ще са дом и на изгряващи млади музиканти. Сред гостуващите артисти на сцената през този месец ще са „Квартет София“ с „Концерт с дрескод зелено“, автентичното звучене на Flawless Trio и магичните гласове на млади таланти от соул и джаз сцената. 

Кулинарна култура:

Кулинарната култура и разнообразие също са застъпени в програмата на „Сцена Централни хали“ през този месец. Кулинарни презентации, семинар за здравословно хранене и истории и рецепти от пъстрата кухня от квартала очакват посетителите за едно гастрономическо пътешествие.

Допълнителна информация за културната програма на „Сцена Централни хали“, както и детайли за предварителна регистрация и билети за отделните събития ще бъде регулярно публикувани на sofia-hali.bg и в социалните мрежи

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2024 г. компанията разполага с 66 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

Пълната програма на безплатните събития в Централни хали

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София