Куклен театър и образователни активности за децата в Централни хали през юни

гр. София, 6 юни 2024 г.
Куклен театър и образователни активности за децата в Централни хали през юни

Всеки уикенд новата градска сцена ще посреща децата с различни събития

Детски събития с образователен, творчески и развлекателен характер очакват най-малките гости на най-новото градско пространство за култура „Сцена Централни хали“. Всеки уикенд през юни, на сутеренния етаж в емблематична сграда, от Kaufland са подготвили за посетителите богата и разнообразна програма, подходяща за цялото семейство.

Кукленият театър „Чудната къщичка“ на театрална къща „Мариета и Марионета“ ще постави старта на юнската детска програма в Халите за децата между 2 и 8 години. Събитието е с вход свободен и ще се проведе на 8 юни от 11 часа. 

В неделя водещата на предаването по Нова телевизия „Социална мрежа“ Милена Янинска и специалистът по детско четене Валентина Стоева ще отговорят на важния за всички четящи деца и техните родители въпрос „За каква възраст е тази книжка?“. Всички, които искат да разберат повече за детското четене, книгите и всички важни аргументи при избора на заглавие, могат да се включат на 9 юни (неделя) 2024 г. от 11:30 ч. на „Сцена Централни хали“. Образователното събитие се организира в партньорство с най-голямата детска книжарница в България Greenwich Junior, които обещават много интересни събития всяка неделя до края на юни. 

Следващият уикенд, на 16 юни, децата ще се впуснат по стъпките на археолозите с образователната лекция „Истории от Древна Сердика“, която ще е с участието на Полина Стоянова от Регионалния исторически музей - София. В събота на 22 юни от 17 часа малчуганите ще се потопят в приказката „Маргаритка и вкусната храна“. Заедно с Маргаритка ще прочетат избран откъс от текста и след това в детската работилничка ще изработят героите от приказката, както и малки плодове и зеленчуци. Всеки участник ще получи специален стикер и ще има възможността до си снима с Маргаритка.  

На 23 юни малчуганите могат да се включат в работилницата „Аз съм дизайнер“ и заедно с дизайнерката Яна Аргиропулос да направят първата си корица за книга. Детската програма за месеца ще завърши с образователното събитие „Четем заедно“, което ще запали интереса на най-малките гости на „Сцена Централни хали“ по четенето на художествена литература.

Допълнителна информация за културната програма на „Сцена Централни хали“, както и детайли за предварителна регистрация и билети за отделните събития ще бъде регулярно публикувана на sofia-hali.bg и в социалните мрежи

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2024 г. компанията разполага с 66 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Пълната програма на безплатните събития в Централни хали

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София