Kaufland се включва във форума на Bulgaria Wants You в София

гр. София, 7 юни 2024 г.
Kaufland се включва във форума на Bulgaria Wants You в София

Светла Цапарова, ръководител направление „Организация продажби“, ще представи лидера в ритейла на изложението на 14 юни

Kaufland България ще вземе участие в предстоящото издание на работодателския форум Bulgaria Wants You в София, който ще се състои на 14 юни (петък) в Зала 3 на НДК. В изпълнение на своя стратегически ангажимент за подкрепа на професионалния старт на младите поколения, лидерът в ритейла е генерален партньор на инициативата от създаването ѝ през 2020 г. На изложението в столицата Kaufland ще се включи с кариерен щанд и лектор, който да даде пример за своето кариерно израстване. Целта на форума Bulgaria Wants You е да помогне за задържането на българите в родината, като им предостави атрактивни възможности за развитие от утвърдени работодатели и им представи едни от най-предпочитаните  за работа компании у нас. 

Събитието „Кариера и живот – защо в България“ ще предостави шанс на участниците да се срещнат с успели личности и хора от бизнеса в България, които да ги мотивират с пример да се развиват в родината. Светла Цапарова, ръководител направление „Организация продажби“ в Kaufland България,  ще разкаже за своя вдъхновяващ път в компанията. Тя започва работа в ритейлъра през 2011 г. като финансов ревизор, през годините преминава през няколко филиала и след това отговаря за част от хипермаркетите на компанията в Североизточна и Централна България като „Директор регион“, за да израсне до настоящата позиция – ръководител направление „Организация продажби“. Светла Цапарова ще сподели с присъстващите и актуалните работни позиции на компанията: възможности в различни направления като продажби, търговска дирекция и разнообразни позиции в отделите „Информационни технологии“ и „Право“. 

Като безспорен пазарен лидер и най-големият частен работодател в страната с почти 7500 служители, Kaufland демонстрира грижа към своя екип чрез разнообразни инициативи и обучения, насочени както към развитие на меки умения, така и на професионалната квалификация, с мащабна инвестиция над 650 хил. лв. само за 2023 г. Благодарение на тези програми и стратегията за развитие на вътрешните таланти, 80% от ръководителите във веригата са вътрешно развити и повишени. Политиката на компанията е да предоставя всеобхватна подкрепа за всеки член на екипа както в личен, така и професионален план, за да постигне удовлетвореност от работата, но и подкрепа за психическото и физическото им здраве. 

През годините веригата се ангажира непрекъснато с това да подпомогне професионалния път на младите хора чрез множество стажантски, практикантски или дуални програми за старт в кариерата. Компанията създаде и първата по рода си Бизнес академия Kaufland – УНСС. Тя е посветена на студенти, които искат да създадат успешна кариера в сферата на модерната търговия и тази година се провежда за втори път. Потвърждение на мисията на ритейлъра към обучението на младите хора е и подкрепата за най-големия кариерен форум – Bulgaria Wants You.  

Форумът е безплатен, като за него се изисква предварителна регистрация тук: bulgariawantsyou.com/bg/events/sofiya 

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на kariera.kaufland.bg.

За Kaufland България: 
Kaufland България е лидер в сектора на модерната търговия у нас с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7 500 служители. Шест поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 70 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други. За втори пореден път през 2023 г. компанията заслужи и престижното първо място като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

Пълната програма на безплатните събития в Централни хали

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София