Марката „Брей!“ получи отличие за „Най-добра собствена марка“ на наградите Progressive Awards

гр. София, 10 юни 2024 г.
Марката „Брей!“ получи отличие за „Най-добра собствена марка“ на наградите Progressive Awards

Собствената марка на Kaufland България бележи ръст в продажбите си от 60% за 2023 г.

Линията продукти „Брей!“ на Kaufland България спечели отличието за „Най-добра собствена марка“ по време на тазгодишното издание на Progressive Awards. Наградите отличават успешните компании и брандове, които задават тенденциите и допринасят за развитието на индустрията и пазара с бързооборотни стоки в страната.

Марката „Брей!“ е част от усилията на Kaufland България да утвърждава продуктите с национален вкус и традиционните за българската трапеза рецепти. От 2020 г. досега гамата продукти наброява над 135 хранителни продукта от всички продуктови групи, включително и плодове и зеленчуци. За формирането на асортимента на "Брей!" Kaufland си партнира с български производители, чиято продукция идва от над цялата страна. По този начин компанията подкрепя произведените у нас стоки и предлага качествени български продукти, които родният потребител цени и търси. Високото качество и достъпната цена превърнаха „Брей!“ в любима марка на българските потребители, като само за 2023 г. тя бележи ръст в продажбите от 60%. Продуктите „Брей!“ са и сред фаворитите на учените от Българската полярна експедиция, които борят носталгията си на Ледения континент с родно произведените стоки.

Kaufland България беше класиран като финалист в още три престижни категории на Progressive Awards – „Най-добър международен ритейлър“, „Най-добър проект за социална отговорност“ с кампанията си „Действията носят промяна“ и „Най-добра инициатива за устойчивост“ за комуникационната платформа „Да поговорим за качеството на храната.“

Конкурсът се организира за шеста поредна година от сп. „Progressive“. През 2024 г. номинации в конкурса можеха да подават търговци, производители, брандове и проекти от бързооборотния бизнес в България. Победителите бяха отличени след гласуване, проведено сред 12 500 мениджъри на компании от бързооборотния бранш.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2024 г. компанията разполага с 66 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места, като приносът й към икономиката е 1.63 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

Пълната програма на безплатните събития в Централни хали

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София