Kaufland раздаде 4.5 тона свежи ябълки на децата в цялата страна

гр. София, 3 юни 2024 г.
Инициативата се реализира по повод Деня на детето във всичките 66 филиала на веригата

Инициативата се реализира по повод Деня на детето във всичките 66 филиала на веригата

4.5 тона свежи ябълки получиха всички деца, посетили обектите на най-голямата верига хипермаркети в цялата страна в събота. Поводът беше Денят на детето, а инициативата се реализира в продължение на дългогодишния ангажимент на Kaufland България да изпълнява конкретни действия за подобряване качеството на живот на децата у нас. 

Със специална програма за деца беше открита и „Сцена Централни хали“ в емблематичната новооткрита сграда в София. В рамките на откриващия уикенд бяха проведени 11 културни събития, като 5 от тях бяха изцяло посветени на децата. Темите и заниманията, насочени към деца и семейства, са приоритет в месечния културен календар на пространството, като всяка събота и неделя от 11 часа ще се реализират разнообразни тематични събития. Актуалната програма на „Сцена Централни хали“, можете да следите тук (sofia-hali.bg) или в социалните медии.

Kaufland България е силно ангажирана с множество инициативи в полза на децата – дарителски кампании, облагородяване на градската среда, образователни програми и инициативи в подкрепа на балансираното хранене и активния начин на живот. Веригата целогодишно предлага голямо разнообразие от стоки за бебета и деца със сертифицирано качество – детски храни, козметика, текстил, играчки, включително и под собствените марки Kuniboo®, bevola®, Hip & Hopps® и Kidland®. През 2022 г. Kaufland получи сертификат „Компания – приятел на детето“ от Национална мрежа за децата в потвърждение на своите успешни политики в полза благосъстоянието на децата и заради подкрепящата среда, която компанията осигурява на своите служители с деца и техните семейства.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2024 г. компанията разполага с 66 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места, като приносът й към икономиката е 1.63 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Пълната програма на безплатните събития в Централни хали

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София