В Европейския месец на многообразието Kaufland България получи наградата за Diversity & Inclusion

гр. София, 17 май 2024 г.
В Европейския месец на многообразието Kaufland България получи наградата за Diversity & Inclusion

Лидерът в модерната търговия беше отличен с най-много награди в конкурса Employer of Choice Awards 2024

В Европейския месец на многообразието Kaufland България е големият победител в категорията Diversity & Inclusion на престижния конкурс Employer of Choice Awards 2024. Авторитетното международно жури отличи лидера в ритейла в общо 8 категории, с което Kaufland се превърна в компанията с най-много награди в тазгодишното издание на конкурса. Ден преди това на специална церемония компанията получи своя сертификат за присъединяване към Хартата на многообразието,  която популяризира значението и ползите от изграждането на разнообразни екипи и приобщаващи работни места. 

„Изключително съм горда, че политиките ни в управлението на нашата работодателска марка бяха така високо оценени от международните експерти в журито. Като част от общността на компаниите, подписали Хартата на многообразието и най-голям частен работодател в България, осъзнаваме ясно отговорността си за прилагането на водещи работодателски практики през равнопоставеност и грижа за хората. Във връзка с тези теми и дългосрочната ни стратегия за развитие на работодателска марка са всички наши инициативи, вътрешни събития и партньорства, свързани с подкрепа на многообразието и изграждане на приобщаваща среда. Силно вярваме, че тези инициативи са не само ключов фактор за креативност, иновации и растеж, но и реалнa възможност за споделяне, принос и добри каузи“, каза Анна Панчева, Ръководител Направление „Привличане на таланти и работодателска марка“ в Kaufland България.

Kaufland грабна златото в категорията Diversity & Inclusion за политиката си за приобщаване, основана на принципите на равенство и единство в екипа. С насърчаването на приобщаваща култура Kaufland гарантира, че всеки служител се чувства ценен и уважаван, а това му позволява да бъде автентичен. Компанията реализира редица дейности и инициативи, с които трансформира различията между колегите в споделени ценности. За да засили приемствеността към многообразието в екипа и обществото, Kaufland си сътрудничи с различни неправителствени организации, подкрепящи хора от уязвими групи.

Второто златно отличие на компанияте е в категорията „Офис и среда на работа“. Създаването на удобна, функционална и приятна работна среда, която отговаря на нуждите на служителите и насърчава чувството за лекота и принадлежност, отреди първото място на Kaufland в тази категория.

Трите сребърни отличия на лидера в ритейла са в категориите „Стажантска програма“, „Иновации в подбора“, „Развитие и обучение“. Бронзовите статуетки, които получи Kaufland, са признание за инвестициите и усилията на екипа в  „Технологии в управлението на човешките ресурси“, „Студентски активности и подбор“ и „Работодатеска стратегия“.

Ежегодните награди Employer of Choice Awards се организират за пета поредна година. Жури от международни експерти с опит в топ компании от цял свят, оценява подадените за участие кандидатури в 14-те категории на конкурса.

За Kaufland България:
Kaufland България е лидер в сектора на модерната търговия у нас с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7 500 служители. Шест поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 70 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други. За втори пореден път през 2023 г. компанията заслужи и престижното първо място като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks. От 2023 г. Kaufland България е част от Хартата на многообразието в България.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София