Kaufland България: „Децата знаят най-добре: Порастването може да почака“

гр. София, 22 май 2024 г.
Kaufland България: „Децата знаят най-добре: порастването може да почака“

Най-голямата ритейл верига се грижи не само за служителите и клиентите си, а и за техните деца

По случай 1 юни – Международния ден на детето, най-големият частен работодател у нас –Kaufland България, стартира кампания под наслов „Порастването може да почака“. Сред малките герои, участващи в кампанията, са и деца на служители на веригата. С кампанията Kaufland напомня на своите служители и клиенти да се вгледат в най-малките членове на семейството си и да преоткрият детското безгрижие и веселие. Видеото за кампанията можете да гледате ТУК.

Подобряването на средата на живот на децата е сред ключовите приоритети на Кaufland България. Ритейлърът ежегодно реализира разнообразни програми, които са насочени към отделните възрастови групи. Компанията не ограничава възможностите си, затова спектърът на подкрепата е широк - от дарителски програми, през образователни и социални кампании, насочени към деца и младежи в партньорство с различни университети и организации като WWF, Българската педиатрична асоциация, Държавен куклен театър – Варна и други, до увеличаване на устойчивия асортимент в магазинната мрежа, насочен към децата и техните родители. 

Многобройният екип на Kaufland може да се възползва от разнообразните възможности за прекарване на свободното време както с колегите, така и с близките си. В ежегодния „Семеен празник“ редовно се включват и децата на служителите, които се забавляват със занимателни игри, музикални изпълнения на живо, вокална група, надуваем кът с батути, замък и пързалка, като редовно завършват деня с вкусен сладолед. Всяка година на „Коледното детско парти“, организирано от ритейлъра специално за малчуганите, те могат да се срещнат с Дядо Коледа и да му поръчат най-желаните коледни подаръци. 

В подкрепа на семействата Kaufland България предлага и социални придобивки, които засвидетелстват към тях специално внимание. Инициативи като „Бонус Бебе“ в размер на 600 лв. и „Бебе пакетът“, съдържащ най-необходимите продукти за едно новородено, доказват подкрепата на ритейлъра  към новите родители. За всички майки по време на майчинството компанията осигурява и ваучери за храна в максималния размер от 200 лв. 

„Бъдещето на децата и тяхното развитие винаги са били и ще бъдат най-важни за нас. Ние непрекъснато развиваме и разширяваме продуктите за бебета и деца на собствените ни марки, както и политиките ни за устойчиво развитие за тях.“ – каза Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и социална отговорност” в Kaufland България.

Една от най-забавните и посещавани инициативи, които Kaufland стартира през 2023 г., е съвместната такава с Държавен куклен театър–Варна. Благодарение на нея, през зимните месеци децата на Варна имат възможността да се потопят в магията на кукления театър. Всяка неделя малчуганите и техните родители могат да се насладят на серия от безплатни постановки за деца и специални работилнички с актьорите от кукления театър на морската столица. 

Kaufland се грижи не само за служителите си, а и за всички свои клиенти и посетители. Само през 2023 г. са реализирани над десет проекта, насочени към най-малките, като бяха изградени детски площадки на стойност 250 000 лв. Ритейлърът е традиционен партньор на програмата „Топъл обяд“, която се стреми да намали отпадането на деца от училище чрез осигуряване на безплатна топла храна през учебните дни. В дарителската инициатива се включват и клиентите на веригата. 

За последователните си усилия по посока подпомагане на децата и подобряване качеството им на живот от 2022 г. компанията е носител на сертификат „Компания – приятел на детето“ от Национална мрежа за децата.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2024 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места, като приносът й към икономиката е 1.63 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София