41 младежи от шестия сезон на Mentor the Young се включиха в бизнес симулация в Kaufland

гр. София, 16 май 2024 г.
41 младежи от шестия сезон на Mentor the Young се включиха в бизнес симулация в Kaufland

Ритейлърът подкрепя менторската програма още от началото й през 2021 г. 

41 младежи от шестия сезон на Mentor The Young се включиха в бизнес симулация в Централния офис на Kaufland на 12 май. Събитието имаше за цел да събере участници с различни профили и сфери на реализация, които да разработят и „продадат“ на търговските експерти решения за модерната търговия и Kaufland.

Младежите бяха разпределени в осем отбора от по пет до шест човека. Всички те разработваха предложения в различни категории: чипсове и снаксове, играчки, батерии, кафе, пекарна, сладоледи, плодове и зеленчуци. Всеки отбор имаше възможността да посети филиала на Kaufland в Банишора  и да се запознае подробно с асортимента на съответната категория, след което да предложи: нови идеи за категорията си, начин на презентация на асортимента, комуникация на асортимента, идея за допълнителни активности и всякакви други предложения, които да подкрепят клиентските нужди.

В края на симулацията участниците представиха своите предложения за иновации пред експертите от търговския отдел на Kaufland България. Модераторите на събитието - Милена Петрова, Божидар Манчев, Симеон Захариев, Димитър Терзиев, Димитрия Караиванова и Димитър Делибалтов - предоставиха ценна обратна връзка на участниците. 

Младежите имаха възможността да се запознаят и с програмите и възможностите за развитие в Kaufland България, които бяха представени от Натали Спартанска, младши специалист „Работодателска марка“. Всеки участник получи и сертификат за участие и подарък торбичка с рекламни материали. 

Kaufland подкрепя Mentor The Young още от самото създаване на организацията през 2021 г. Във всеки сезон професионалисти от големия екип на ритейлъра активно се включват в програмата в ролята на ментори.  

Програмата Mentor the Young е инициирана от AEGEE – една от най-големите европейски студентски организации. Целта ѝ е да свързва активни и амбициозни млади хора от 18 до 25- годишна възраст заедно с успешни и вдъхновяващи професионалисти и предприемачи с поне петгодишен опит. 

Kaufland България има традиции и в осъществяването на редица партньорски програми, които са насочени към образование, предприемачество и иновации за младежи. Сред партниращите на компанията институции и организации са Университетът за национално и световно стопанство (УНСС), Американски университет в България, Нов Български Университет, Аграрният университет в Пловдив, Bulgaria Wants You, Клуб на талантите, част от To The Top, Тук-Там и др.

Kaufland България от години активно се ангажира с темата за насърчаването и развитието на млади професионалисти, за да стъпят уверено в света на бизнеса. Лидерът в модерната търговия е инициатор на редица собствени кариерни програми за младежи. Сред тях са дуално целогодишно обучение за ученици в 11-12 клас; програма за лятна практика за завършващи ученици – Практикантска програма; 12-месечен проект за развитие на млади таланти „Управители на бъдещето“, насочен към студенти с малък или без професионален опит, които стартират едногодишно обучение в компанията. Компанията постоянно надгражда своите вътрешни програми за развитие и партньорствата си с училища и университети. Пример за това е и уникалната Бизнес академия Kaufland-УНСС, изградена в партньорство с Университета за национално и световно стопанство, която в момента се провежда за втори път. 

За Kaufland България:
Kaufland България е лидер в сектора на модерната търговия у нас с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7 500 служители. Шест поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 55 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други. За втори пореден път през 2023 г. компанията заслужи и престижното първо място като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София