Над 1 млн. лв. инвестира Kaufland България в каси на самообслужване през 2024 г.

гр. София, 15 април 2024 г.
Над 1 млн. лв. инвестира Kaufland България в каси на самообслужване през 2024 г.
  • Лидерът в ритейла ще въведе в експлоатация над 80 нови каси до края на годината
  • Зона с шест броя каси беше открита в магазина на веригата в Перник – Христо Смирненски

Шест броя каси на самообслужване вече са на разположение на клиентите на Kaufland България във филиала на веригата в Перник – Христо Смирненски. Те са част от инвестиционната програма на ритейлъра за 2024 г., според която над 1 млн. лв. ще бъдат инвестирани целево в каси на самообслужване в цялата страна. През настоящата година компанията планира да добави десет чисто нови зони за самообслужване и да разшири още пет съществуващи. Така на разположение на клиентите ще бъдат общо над 80 нови каси, които ще бъдат поставени в нови филиали или в такива, на които им предстои модернизация. От първото внедряване на касите през 2021 г. във филиала в кв. Банишора, София, до днес, веригата разполага с общо 229 каси за самообслужване в 36 магазина в цялата страна. 

Интересът към касите за самообслужване от страна на клиентите расте с всяка изминала година. На тях могат да се извършват, както плащания в брой, така и с карта или с електронни ваучери за храна. Основното предимство на касите е, че спестяват значително времето за пазаруване.

„Времето е от първостепенно значение за нашите клиенти и това е основната причина да разширяваме инвестицията си в каси на самообслужване. Над 30% от нашите клиенти предпочитат да преминават през тях и този процент нараства с всяка изминала година. Обратната връзка от нашите клиенти във всеки филиал, в който слагаме каси на самообслужване, е много добра и това ни мотивира да продължим с инвестициите в тази посока“ – подчерта Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България.

В края на миналата Kaufland разшири функционалността на касите за самообслужване като пръв у нас въведе K-SCAN - услуга за самостоятелно сканиране на покупките по време на самия пазар в магазина. Иновацията дава възможност на клиентите да спестяват още от времето за пазар като сами сканират избраните от тях стоки по време на пазаруването, без да се налага да ги изваждат от количката на касата. Сканирането се извършва чрез специален ръчен скенер или собствен личен телефон и регистрация с Kaufland Card. Плащането става бързо, чрез прехвърляне на сумата на касата на самообслужване с помощта на QR код. Регистрацията с Kaufland Card на входа на магазина е достатъчна, за да се използва услугата. На този етап проектът е пилотен и се реализира в два от столичните филиали на веригата – „Банишора“ и „Овча купел“. 

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София