DARA и Kaufland представят „козунак с кауза“ за Великден

гр. София, 8 април 2024 г.
DARA и Kaufland представят „козунак с кауза“ за Великден

Лидерът в ритейла ще отделя средства от продадените празнични продукти за стипендии на отлични ученици и студенти без родители

Музикалният идол DARA посреща Великден с нови тематични предложения, чрез които ще се набират средства за благотворителната кампания „Дари с DARA и Kaufland”. Специално за празника звездата кани клиентите на ритейлъра да се включат в социалната инициатива, като закупят един от двата избрани от нея „козунаци с кауза“ – с белгийски шоколад или традиционен кръгъл. За всеки продаден артикул, част от кампанията „Дари с DARA и Kaufland”, веригата ще отделя средства за стипендии за отлични ученици и студенти без родители. Към продуктите с кауза този месец се присъединяват и любимите на DARA протеинови предложения – Skyr и плодова извара с марката K-Classic.

Това е поредната инициатива, част от мащабната социална кампания, която ритейлърът осъществява съвместно с изпълнителката DARA. Всеки месец поп звездата призовава към закупуване на различни продукти с кауза от асортимента на Kaufland, а компанията от своя страна отделя средства за стипендии. За максимално улеснение на клиентите, всички продукти, които са част от каузата са обозначени с етикет „Дари с DARA и Kaufland” вътре в самите магазини. Към момента част от кампанията са ягодов донът и малинов кронът. Ексклузивно за Деня на жената в кампанията бяха включени и няколко вида празнични букети. 

„Вече два месеца реализираме обща социална кауза с Kaufland и интересът към кампанията и съпричастността на хората ме правят особено щастлива. Където отида, ме питат за тази кампания, готови са да участват. А това всъщност е най-важното. Нещо малко за един е много за друг. Благодарна съм, че съм част от подобна инициатива, която освен всичко останало, ми върна и вярата в доброто у хората“, споделя изпълнителката за кампанията с Kaufland. 

„Дари с DARA и Kaufland” подкрепя отлични ученици от 11 и 12 клас и студенти в държавни учебни заведения, изгубили единия или двамата си родители, или израснали в специализирана институция. Младежите биват избирани по два критерия - за отличен успех и мотивация за развитие. Те получават възможност да продължат образованието си чрез програмата, както и да получат подкрепа за старт в кариерата и да се запознаят с водещи работодатели. Средствата се разпределят от фондация BCause чрез националната програма „Готови за успех“.

Повече информация за кампанията и интервю с DARA за каузата можете да прочетете на kaufland.bg 

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София