Български филм фест под звездите стартира на паркинга на Kaufland във Варна

гр. София, 9 април 2024 г.
Български филм фест под звездите стартира на паркинга на Kaufland във Варна
  • Тазгодишното национално автокино турне ще стартира на 12 април във Варна и ще обиколи 13 града до края на май.
  • В два от тях ще има среща с актьор от избран български филм.

За трета поредна година паркингите на хипермаркетите на Kaufland се превръщат във филм фест под звездите. Национално автокино турне ще стартира на 12 април в 20:00 часа на паркинга на Kaufland – Възраждане на бул. „Република" 60 във Варна с хитовия филм „Диада“. До края на май турнето ще обиколи 13 града, а в два от тях ще има среща с актьор от избран български филм. 

Четири от най-касовите български заглавия от последните месеци – „Диада“ , „Уроците на Блага“, „Пулсът на танца“ и „Чума“, ще могат да гледат зрителите на единственото в България пътуващо автокино. Кампанията се реализира съвместно с „Автокино“ и ще премине през Варна (12 и 13 април), Добрич (14 и 15 април), Шумен (17 и 18 април), Русе (20 и 21 април), Велико Търново (22 и 23 април), Плевен (24 и 25 април), София (27, 28 и 29 април), където предстои и фен-среща. Турнето продължава в Перник (30 април и 1 май), Пловдив (7 и 8 май),

Стара Загора (9, 10 и 11 май), Сливен (12 и 13 май), Ямбол (15 и 16 май), Бургас (17 и 18 май) и Силистра (20 и 21 май) 

„Автокино е уникална инициатива, която дава по-дълъг живот на българските филми и предоставя един интересен и безопасен начин за гледане. Щастливи сме, че и тази година се включваме в нея с нови 60 прожекции на едни от най-популярните нови български филми на територията на паркингите на хипермакетите ни. Продължаваме да подкрепяме българското киноизкуство и да обогатяваме цялостното преживяване на нашите клиенти“ – каза Петър Пекалиев, ръководител „Централно управление на недвижимостите“ в Kaufland България.

Автокино се гледа от собствения автомобил на присъстващите, като филмите ще бъдат прожектирани на  екран с големина 5 х 10м, който е вдигнат на височина 2 метра от земята.

Желаещите да присъстват, могат да следят програмата и да закупят билетите си онлайн на avtokino.bg или на място в деня на прожекцията, като местата са ограничени до 50-60 автомобила за събитие.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София