Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

гр. София, 26 април 2024 г.
Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Киноманите ще могат да се срещнат на живо със звездите на две от прожекциите – актьорите Маргарита Стойкова и Георг Киряков   

Уникалният автокино фестивал с български филми гостува в София на 27, 28 и 29 април. Автокино @Kaufland ще прожектира четири от най-хитовите български филма на паркинга на хипермаркет Kaufland – Крива река на бул. „Ген. Тотлебен“ №36. Киноманите ще имат възможността да се срещнат на живо и със звездите на две от прожекциите – актьорите Маргарита Стойкова, която изпълнява главната роля във филма „Диада“ и Георг Киряков, който е в главната роля във филма „Пулсът на танца“. 

Точно преди прожекцията на филма „Диада“ на 27 април, посетителите на Автокино @Kaufland ще имат възможността да се срещнат с Маргарита Стойкова. Младата актриса е отличена с престижната награда „Еврепойска изгряваща звезда“ на фестивала „Берлинале“, а ролята ѝ във филма оставя силен отпечатък у зрителите. Веднага след това фестивалът продължава с прожекция на самия филм, а след него  в 22:00 ч. предстои „Уроците на Блага“

На 28 април ще се проведе втората фен среща, която ще бъде с актьора Георг Киряков. Актьорът и шампион по спортни танци е основният двигател за създаването на „Пулсът на танца“ – първия игрален филм у нас, посветен на този красивия спорт. На срещата всички зрители ще имат възможността да задават въпроси и да си направят снимки с актьора. Прожекцията на филма ще бъде след края на срещата. След 22:00 ч. зрителите ще могат да се насладят и на филма „Чума“. Фестивалът ще завърши на 29 април с повторни прожекции на  „Пулсът на танца“ (20:30 ч.) и „Диада“ (22:00 ч).

Паркингите на хипермаркетите на Kaufland се превръщат в кино под звездите за трета поредна година. До края на май националното турне ще обиколи 13 града, а в два от тях ще има среща с актьор от избран български филм. Зрителите на единственото пътуващо автокино в България ще могат да гледат четири от най-касовите български заглавия от последните месеци. 

Кампанията се реализира съвместно с „Автокино“ и след спирката си в София, ще продължи към Перник (30 април и 1 май), Пловдив (7 и 8 май), Стара Загора (9, 10 и 11 май), Сливен (12 и 13 май), Ямбол (15 и 16 май), Бургас (17 и 18 май) и Силистра (20 и 21 май). 

Забележителната културна инициатива Автокино @Kaufland дава по-дълъг живот на българските филми и предоставя един интересен и безопасен начин за гледане от уюта на личния ни автомобил. На територията на 13 паркинга на Kaufland в цяла България, зрителите могат да очакват над 60 прожекции на едни от най-популярните нови български филми 

Автокино се гледа от собствения автомобил на присъстващите, като филмите ще бъдат прожектирани на  екран с големина 5 х 10м,  вдигнат на височина 2 м от земята.

Желаещите да присъстват, могат да следят програмата и да закупят билетите си онлайн на avtokino.bg или на място в деня на прожекцията, като местата са ограничени до 50-60 автомобила за събитие.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София