Нов хипермаркет Kaufland в София, Младост 4

Изображение на нов хипермаркет Kaufland в град София, Младост 4

С инвестиция от близо 40 млн. лева и с новооткрити 90 работни места на 22 юни 2022 г. открихме най-модерния си хипермаркет в София. Той е в район „Младост“ и с него инвестициите ни в града надхвърлят 300 милиона лева.

Новият хипермаркет се намира на ул. „Околовръстен път“ 271 в „Младост-4“. Сградата е по последни екологични стандарти и ползва 100% „зелена“ енергия. Обектът е разположен на близо 5000 кв. м застроена площ, от които над 2500 кв. м – търговска. В него клиентите могат да открият несравним избор от над 18 000 свежи и качествени продукти, от които близо 5000 нехранителни стоки.

С многообразие от продукти и услуги в зоната с наематели новооткритият обект надгражда One Stop Shopping концепцията на веригата, която осигурява изцяло нова атмосфера за пазаруване и превръща Kaufland в мултифункционален търговски център.

Изображение на Иван Чернев, главен изпълнителен директор на Kaufland Българи, Йорданка Фандъкова, кмет на София, арх. Стефан Стефанов, кмет на район Младост и главния управител на Германо-българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев, които прерязват лентата на новия хипермаркет

Сред специалните гости на откриването бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на район „Младост“ арх. Стефан Стефанов и главният управител на Германо-българската индустриално-търговска камара д-р Митко Василев.

„Като районен кмет, бих искал да споделя, че това не е просто поредният магазин на веригата, въпреки че е най-новият, най-модерният. Благодарение именно на изграденото доверие между администрацията и бизнеса, с ясна стратегия за развитието на един район, успяхме вместо два комплекса с по 400 апартамента – общо 800, и затруднен трафик, да се сдобием с услуга, полезна за всички нас, жителите на „Младост“ и на цяла София.“, добави арх. Стефан Стефанов, кмет на район „Младост“.

Изображение на щандовете със свежи плодове и зеленчуци в Kaufland Младост 4

Отличителната за Kaufland витрина с обслужване предлага свеж избор от повече от 360 артикула, сред които прясно месо, риба, млечни продукти, месни и млечни специалитети и деликатеси. Свежите предложения включват още над 300 внимателно подбрани сортове плодове и зеленчуци, подправки и цветя. В собствената пекарна на компанията клиентите ще открият над 80 вида прясно приготвени хляб и тестени изделия.

Новооткрият обект в числа:

Kaufland подкрепя българските производители и стимулира местното производство, като техните предложения ще имат своето място и във втория обект на Kaufland в „Младост“.  В постоянния си асортимент веригата традиционно предлага близо 5000 български продукта, като в новия обект могат да бъдат открити и 325 регионални предложения на производители от региона на София. Част от тях са представени в специално обособената зона „Фермерски пазар“ с продукти на семейни ферми и малки мандри, както и на регионални производители. Фермерските предложения в „Младост“ включват 46 различни видове месни деликатеси и млечни продукти.

Разнообразието в асортимента се допълва от “To Go” витрина с качествени и свежи продукти, удобни за консумация в забързаното всекидневие, както и от обособен щанд за над 300 охладени и неохладени здравословни продукти - био, веган и вегетариански, без глутен и без лактоза, без захар. Важна част от предложенията са и собствените марки на Kaufland, които са над 3 700 в новия обект.

С многообразие от продукти и услуги в зоната с наематели новооткритият хипермаркет надгражда One Stop Shopping концепцията на веригата, която осигурява изцяло нова атмосфера за пазаруване и превръща Kaufland в мултифункционален търговски център. Зоната с наематели ще посрещне клиентите с микс от услуги, предлагани от партньори на Kaufland като аптеки „Витания“, „Inmedio“, „EasyPay”, „Speedy‘‘.  В нея ще се помещава и първият обект на „Rois“ в Kaufland, в който освен насипни ядки, ще има също напитки, прясно изпечени закуски и сладки изкушения.     

За интериора на сградата е изградена модерна навигационна система за по-лесната, бърза и интуитивна ориентация на посетителите. За тяхно улеснение са разположени осем стандартни и шест модерни каси на самообслужване.

Обектът отговаря на най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство и е оборудван със системи, щадящи околната среда.  Той ползва 100% „зелена“ енергия, към която веригата премина изцяло от март тази година. Сградата има иновативна „зелена“ климатична система, която комбинира отопление и охлаждане. Тя не използва горива, а остатъчната топлина от хладилните витрини и помещения. Хладилната инсталация на хипермаркета е от най-нов тип с хладилен агент, който максимално щади околната среда, и е с до 20% по-енергийно ефективна в сравнение с предишните. Хипермаркетът разполага и с последно поколение LED осветление за максимална енергийна ефективност, чрез което се постига около 30% икономия на енергия за осветление и се намаляват вредните емисии. До края на годината ще бъдат разположени и соларни панели. Обектът е богато озеленен с растения, благоприятни за пчелите като част от действията на Kaufland в подкрепа на биоразнообразието. Хипермаркетът разполага с 202 паркоместа и станция за зареждане на електромобили. Част от паркоместата са с осигурено естествено засенчване чрез дървени перголи и увивна растителност.

За новия хипермаркет са открити 90 работни места. Така екипът на компанията в София вече наброява общо над 1000 човека. Навсякъде Kaufland се грижи да създаде добри работни условия и атмосфера с комфортни и просторни социални помещения, ергономични и удобни касови маси, както и оптимизирана логистика при зареждане на стоките. Компанията е стабилен работодател, който предоставя възможности за устойчиво кариерно развитие и много добри условия на труд – конкурентно заплащане и широк пакет от социални придобивки.