Кметът Васил Терзиев се включи в засаждането на „Гората на Kaufland“

гр. София, 14 май 2024 г.
Кметът Васил Терзиев се включи в засаждането на „Гората на Kaufland“

Kaufland за втора година дари на Столична община 20 000 фиданки за зелен крайградски пояс

За втора поредна година повече от 150 служители на най-големия ритейлър се включиха в засаждането на „Гората на Kaufland“, която е част от мащабния залесителен проект на Столична община – „Новата гора на София“. Само за няколко часа близо 3000 церови фиданки бяха засадени от служители на веригата.

Kaufland България за втора година дари 20 000 дъбови фиданки, за да обезпечи целия залесителен сезон на общинската кампания, в контекста на своята политика за устойчиво развитие и като на част от усилията си за опазване на околната среда и климата. В един от дните за залесяване, част от екипа на ритейлъра взе участие и в самото засаждане.

Специално, за да приветства инициативата и отговорността на Kaufland, участие в събитието взе и кметът на Столична община Васил Терзиев. Той изрази благодарността си към дарението от 20 000 фиданки към проекта „Новата гора на София“ и подчерта, че това е един добър пример за успешно партньорство между бизнеса и институциите в полза на околната среда и обществото.

„Искам да приветствам усилията на всички, които са се включили в инициативата за засаждането на „Новата гора на София“. Вярвам, че този колективен труд ще остане за поколенията напред и затова искам да поздравя специално всички деца, които са дошли тук, за да засадят първите си фиданки. Доброто партньорство между бизнеса и институциите показва как заедно можем ефективно да работим за подобряване на средата, в която живеем”, каза кмета на София, Васил Терзиев.

Традиционно Kaufland България въвлича и клиентите си в залесителния проект. През март 2024 г. в продължение на две седмици ритейлърът покани своите клиенти, собственици на Kaufland карти, да подкрепят засаждането, като дарят част от своите клиентски точки за дръвчета. В замяна на точките компанията закупи и дари 20 000 дъбови фиданки и така обезпечи изцяло целия залесителен сезон.

„Тази инициатива е специална, защото обединява усилията на Kaufland като компания, на нашите служители, които са днес тук и ще се включат в засаждането, и на нашите клиенти. Готовността, с която клиентите ни се включиха в инициативата, ги превръща в наши съмишленици за едно по-зелено бъдеще“, подчерта Иван Чернев, изпълнителен директор на Kaufland България.

„Гората на Kaufland“ е част от „Новата гора на София“ - мащабна залесителна доброволческата инициатива на Столична община, която цели да трансформира пустеещи земи в гори като част от мерките за подобряване на качеството на въздуха. Гората край с. Негован е разположена на площ от 137 дка. 

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София