Ядем повече кроасани, отколкото банички

гр. София, 7 март 2024 г.
Ядем повече кроасани, отколкото банички

В топ 5 на най-продаваните печива от Пекарната на Kaufland са още бялата багета, хлябът със семена и донътът с шоколад

Кроасанът с масло става все по-предпочитана закуска от българите през последните години. Това сочат данните на най-големия ритейлър у нас – Kaufland България. Сред останалите най-търсени печива от Пекарната на веригата са бяла багета, донът с шоколад и хляб със семена. Като цяло интересът към прясно изпечените хляб и тестени изделия отчита ръст. През последната година интересът към Пекарната се е повишил с близо 20%, в сравнение с 2022 г.

Наскоро 11 от най-продаваните артикули от пекарната на Kaufland България получиха сертификат за качество от независимия институт за одит на хранителни стоки – TÜV NORD България. Чрез него веригата гарантира своя 4-степенен контрол на качеството, който включва изследвания в независими акредитирани лаборатории, посещение в хипермаркетите от тайни клиенти, изненадващи посещения при производителите и проверка за съответствие със заложените спецификации на продуктите. 

Ангажиментът на Kaufland България за обезпечаване качеството на предлаганите стоки и услуги е част от философията на компанията. През изминалата година ритейлърът е инвестирал над 1 млн. лв. в тестването на качеството.

Темата за качеството на хляба е във фокуса и на новия епизод от поредицата „За качеството с Биляна Гавазова“. Какви са тенденциите в хранителните навици на българите, как да удължим свежестта на взетите от витрината печива и още полезна и любопитна информация за асортимента на пекарна, можете да гледате в новия епизод от рубриката.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София