Стартира второто издание на иновативната програма за студенти „Бизнес академия Kaufland-УНСС“

гр. София, 12 март 2024 г.
Стартира второто издание на иновативната програма за студенти „Бизнес академия Kaufland-УНСС“

Днес беше даден стартът на второто издание на съвместната практически ориентирана бизнес академия между лидера в ритейла и най-големия икономически университет у нас. След успешното пилотно издание през миналата година, Бизнес академията отново ще предостави възможност на бакалaври от 3-ти и 4-ти курс и магистри от УНСС да преминат през задълбочено специализирано обучение в областта на ритейла, последвано от платена стажантска програма в Kaufland България. В тазгодишната програма са избрани за участие 23 студента. 

„Горд съм с академията, която реализираме тук, заедно с най-големия икономически университет в България. Първият курс, който реализирахме миналата година, беше изключително успешен. Убеден съм, че вторият, който стартираме днес, ще е дори още по-добър. Подготвили сме още по-фокусирана програма, още повече примери, симулации и модули, с които да потопим студентите в истинската среда на ритейл бизнеса у нас. Това, което мога да кажа на новия випуск на Бизнес академия Kaufland-УНСС, е: „Бъдете любопитни и не спирайте да задавате въпроси!”, това обяви при откриването изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.

„Бизнес академията Kaufland - УНСС е най-добрият пример как бизнесът и образователните институции в страната могат да работят заедно за професионалното израстване на талантливите български студенти. Получаването на задълбочени практически знания още на университетската скамейка е безценна възможност и добър старт за кариерата на нашите студенти. Когато към качественото академично образование се добави експертизата на лидери в дадена индустрия, това неминуемо води до по-бързата адаптация на стъпващите на пазара на труда и по-голямата ефективност на българската икономика“, подчерта на свой ред ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

„Аз имах възможността да се запозная със селекцията на кандидати и смея да твърдя, че тя е перфектна. Напълно съм убедена, че тазгодишния втори випуск ще е още по-успешен от първия. Искам да пожелая на всички успех и нека най-добрите победят при представянията на собствените казуси, които ще трябва да развиете в края на този формат“, коментира и зам.-ректорът на УНСС проф. д-р Цветана Стоянова.

Бизнес академия Kaufland - УНСС

Петмесечната програмата се фокусира върху изграждането на практически умения, съобразени с актуалните тенденции и предизвикателства на ритейл пазара. Тя ще включва 15 лекции, разделени в 6 тематични модула, които обхващат всички ключови аспекти на бизнес средата у нас. Студентите ще получат комплексни знания от водещи експерти в ритейл бизнеса – от планирането и програмирането във висококонкурентна среда, през реализирането на поръчките на пазара и изграждането на бранд идентичност, до поддържането и развитието на многочислен екип. За най-амбициозните, Академията предлага и допълнителни курсове за изграждане на т.нар. „меки умения“. Едно от предимствата на Бизнес академията е възможността за разработване на реални бизнес решения по действителни бизнес казуси. Програмата предвижда и стаж в компанията с продължителност от два месеца, който е съобразен  със заетостта и потребностите на участниците.

Всички студенти, които са посетили поне 80% от задължителните 15 лекции, участвали са в бизнес казусите и са провели успешно стажа си, ще получат стипендия в размер на 2 500 лв., както и удостоверение за преддипломен стаж. Специално за най-активните сред тях, от Kaufland са подготвили и още една награда в размер на 1 000 лв. Допълнителният бонус ще бъде получен от 10 студенти на база на предварително заложени критерии.

За Kaufland България:
Kaufland България е лидер в сектора на модерната търговия у нас с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7 500 служители. Шест поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 55 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други. За втори пореден път през 2023 г. компанията заслужи и престижното първо място като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София