Служителите на Kaufland дариха над 20 хил. за приемни семейства

гр. София, 6 март 2024 г.
Служителите на Kaufland дариха над 20 хил. за приемни семейства

Екипът на лидера в ритейла се включи и в множество инициативи за доброволчество и дарителство на организации и хора в нужда

Служителите на Kaufland се обединяват в подкрепа на приемната грижа в България. През 2023 год. те са дарили над 20 хил. лева на Националната асоциация по приемна грижа в подкрепа на приемното родителство. Средствата са събрани от ваучери за храна, които служителите получават като социална придобивка. Дарителството е част от цялостната политика за устойчиво развитие, в която Kaufland България насърчава своя екип под слогана „Действията носят промяната“. През 2023 г. служителите на лидера в ритейла се включиха и в множество инициативи за доброволчество и дарителство на организации и хора в нужда.

Дарения от служителите бяха събрани и по време на традиционния вътрешен коледен базар. Общо  5500 лв. е натрупаната сума от продажба на ръчно правени коледни лакомства, изработени с много любов от колеги за колеги. Събраните средства са дарени за Фондация "За Нашите Деца" , като с тях три семейства ще получат цялостна социална и психологическа подкрепа за една година. Дарението ще осигури възможност за разгръщане на разнообразни специализирани дейности като психологическо и семейно консултиране, логопедични и рехабилитационни занимания, които ще повишат качеството на живот на децата и техните семейства. 

През миналата годината служителите на Kaufland се включиха и в редица доброволчески дейности, сред които екологични инициативи за масово залесяване в София и Пловдив. И тази година екипът на компанията се включи и в кампанията на Schwartz групата - „Заедно за по-чисти реки: River CleanUp Collective @Стряма". Над 300 служители  и техните семейства изчистиха над 1.5 тона отпадъци на бреговете на р. Стряма. Сред останалите акции, в които участват служителите на Kaufland, са Базарите на талантите за набиране на средства за избрани каузи. Те се провеждат за Коледа и Великден, а служителите имат възможност да стимулират своята творческа страна в името на избрана от служителите кауза. 

Националната асоциация за приемна грижа е българска неправителствена организация, която е създадена от приемни родители от страната. Тя обединява усилията на приемните родители, неправителствени организации и различни партньори за намаляването на броя на изоставените деца, както и за осигуряването на истинско детство за деца в риск от изоставяне или живот в социални домове. В Националната асоциация по приемна грижа членуват повече от 800 приемни родители от цялата страна. 

Фондация „За Нашите Деца“ е българска неправителствена организация, която вече 30 години подкрепя децата в ранна възраст и техните семейства, предоставяйки професионални интегрирани социални услуги.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София