Над 2000 души са посетили съвместната инициатива на Kaufland и Държавен куклен театър - Варна

гр. София, 22 март 2024 г.
Над 2000 души са посетили съвместната инициатива на Kaufland и Държавен куклен театър - Варна

Лидерът в ритейла организира за втора поредна година серия от безплатни представления, за да направи кукления театър още по-достъпен

Над 2000 деца и техните родители са посетили безплатните тeатрални постановки и творчески работилници, които Kaufland организира съвместно с Държавен Куклен театър – Варна за втора поредна година. Те се провеждат всяка неделя в продължение на близо три месеца и запознават малчуганите с изкуството на кукления театър. В специално обособена зона в един от най-модерните филиали на хипермаркета в кв. “Трошево“ във Варна, актьорите от трупата на театъра представят любими приказни истории и заедно с децата споделят радостта от творчеството. Проектът се реализира като част от ангажимента на ритейлъра за грижа  към децата в изпълнение на устойчивите CSR политики на компанията.

Тази неделя децата на Варна отново ще имат възможност да се забавляват в магазина на Kaufland в морската ни столица. От 11 часа те ще могат да гледат постановката „Горските певци“. Последното събитие за Сезон 2024 ще се проведе на 31 март с тематична работилничка за кукли в очакване на предстоящия Великден под мотото: „Да си направим зайче“. На заниманието малчуганите ще могат да си направят собствена кукла с помощта на актьорите от Кукления театър. 

По време на кампанията децата и гостите на Варна имаха възможност да видят безплатно някои от най- любимите детски приказки като „Дядовата ръкавичка“ от Елин Пелин,  „Лакома мецана“, „Под гъбката“, „Трите феи“, „Слънчева полянка“ и други интересни заглавия от репертоара на Държавния куклен театър. Целта на проекта е част от социалния ангажимент на Kaufland в подкрепа на образованието и културата сред младите хора.   

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София