Kaufland започва да приема електронни ваучери за храна

гр. София, 15 март 2024 г.
Kaufland започва да приема електронни ваучери за храна

Хипермаркетите на ритейлъра продължават да приемат и хартиени ваучери

От днес Kaufland България започва да приема електронни ваучери за храна като платежно средство във всички свои филиали. Ваучерите на електронен носител, регламентирани с Наредба 7, издадена на основание на Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО), се приемат на ПОС терминалите в хипермаркетите на веригата в цялата страна. Паралелно с електронните ваучери, клиентите на Kaufland могат да пазаруват и с ваучери на хартиен носител, които ще се издават в рамките на законоустановения преходен период, който изтича на 30 юни тази година.

Модерното решение под формата на пластика или изцяло виртуален инструмент улеснява процеса на използване на ваучери за храна, както за потребителите, така и  за работодателите, търговците и операторите на ваучери. Сред ползите за клиентите са възможността за купуване на продукти с по-ниска цена от стойността на ваучера, балансът и остатъчната стойност, които могат да се проверяват в реално време от притежателя на ваучера, бързината на незабавно плащане на ПОС терминал на каса, включително и каса на самообслужване, и по-голямата сигурност и защита с PIN код. 

Лидерът в ритейла поетапно разширява обхвата на операторите на дигитални ваучери, с които има договорни отношения. От днес клиентите на компанията могат да използват електронни ваучери, издадени от операторите:   

- „Кауфланд Сървис“ ЕООД

- „Плъкси България“ ЕООД

- „Фидуция“ АД

- „Сити Инвест Груп“ АД

- „Микрофонд“ ЕАД

- „Български пощи“ ЕАД

- „Кауфланд Сървис“ ЕООД

- „Томбоу България“ ЕООД

- „Призма Лукс“ ООД

- „Идънред България“ АД

- „Мотобул“ ЕАД 

Лидерът в ритейла съветва своите клиенти да предупреждават, че желаят да платят с електронен ваучер, а не с банкова карта, за по-бързо протичане на процеса. 

Kaufland България ще продължи да приема ваучери за храна на хартиен носител до тяхното изчерпване или изтичане на срока им на валидност.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места, като приносът й към икономиката е 1.63 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София