Kaufland Service стартира издаването на ваучери за храна на електронен носител

гр. София, 18 март 2024 г.
Kaufland Service стартира издаването на ваучери за храна на електронен носител

• Ваучерите на Kaufland Service са валидни в голям брой търговски обекти в цялата страна

• Услугата достига до десетки хиляди служители

Kaufland Service – един от водещите оператори на ваучери за храна, добави към портфолиото от услуги, които предлага на своите клиенти, издаването на ваучери за храна на електронен носител. Модерното решение под формата на пластика улеснява процеса на използване на ваучери за храна както за потребителите, така и за работодателите и търговците. Комплексният проект е реализиран в сътрудничество с Национална картова и платежна схема (НКПС), Борика АД и УниКредит Булбанк – издател на картите. 

Сред ползите за клиентите са възможността за купуване на хранителни продукти в рамките на разполагаемата наличност по ваучера и плащането с точност до стотинка, балансът и остатъчната стойност, които могат да се проверяват в реално време от притежателя на ваучера. Удобството и бързината на безконтактно плащане на ПОС терминал на каса в търговския обект, включително и на каса на самообслужване, на виртуален ПОС, и по-голямата сигурност и защита с PIN код, са ключови предимства на електронните ваучери. В портала на картовия оператор https://www.e-voucher.bg/ потребителите имат възможност да следят срока на валидност, трансакциите и наличността на своите дигитални ваучери, а като допълнителна защита – да блокират картата, ако е необходимо.

Ваучерите на електронен носител, регламентирани с Наредба 7, издадена на основание на Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО), са освободени от данъци и осигуровки в размер до 200 лв. месечно както за работодателя, така и за служителя и могат да се ползват на POS терминали в  голям брой търговски обекти - част от партньорската мрежа на Kaufland Service в цялата страна. Те са предпочитана социална продобивка от служителите и вече достигат до десетки хиляди хора, мотивират ги и увеличават покупателната им способност. Електронните ваучери за храна оптимизират процесите на обработване и администриране при работодателя, като въвеждането им на мястото на ваучерите за храна на хартиен носител ще стане задължително след законоустановения преходен период, който изтича на 30 юни тази година. 

Kaufland Service постоянно разширява обхвата от предлагани услуги, за да предостави комплексно обслужване на своите клиенти. Сред иновациите, които предстои да бъдат обявени, са клиентския портал за самообслужване, Viber бот и националната клиентска телефонна линия за връзка 24/7, в реално време. Повече за Kaufland Service можете да научите тук: vaucheri.kaufland.bg/index.

За Kaufland Service:
„Кауфланд Сървис“ ЕООД е част от Schwarz групата и лицензиран оператор на ваучери за храна от 2012 г. Дружеството отпечатва ваучери за храна съгласно Наредба №7/2003 на МФ, Наредба №11/2005 на МТСП и МЗ и чл.209 от ЗКПО. 

С индивидуален подход, екипът от професионалисти на компанията повече от 11 години помага на работодателите да мотивират своите служители и всекидневно се стреми да удовлетворява изискванията на всеки от стотиците корпоративни клиенти.

Търговската мрежа на Kaufland Service постоянно се разраства, като пподкрепя партньорите да увеличават оборота и клиентите си.

От началото на 2024 г. „Кауфланд Сървис“ ЕООД е лицензиран оператор на ваучери за храна на електронен носител съгласно заповед № ЗМФ-1300 от 28.12.2023 г. на министъра на финансите.

 

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места, като приносът й към икономиката е 1.63 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София