Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

гр. София, 28 март 2024 г.
Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Стойността на изкупената селскостопанска продукция ще надхвърли 180 млн. лв. през 2024 г.

Kaufland планира да изкупи български плодове и зеленчуци на стойност над 180 млн. лв. през 2024 г. Само за две години лидерът в ритейла е увеличил почти двойно изкупуваната продукция. Към момента компанията предлага около 200 вида плодове и зеленчуци, според сезона, като близо 70 от тях са с български произход.

Kaufland гарантира изкупуването на хиляди тонове плодове и зеленчуци от български производители чрез уникалната си програма за договорно изкупуване на продукцията. 

„Развитието на програмата е доказателството, че Kaufland България приоритизира работата си със селскостопанските производители. Заедно с тях вървим в целия процес - от засаждането и избора на семена до проверки за качество по цялата верига, докато стигне до милионите ни клиенти”, коментира Красимир Белчев, експерт „Договорно производство“ в Kaufland България. Той представи данни за развитието на провелия се днес форум „Отговорно производство и търговия“. 

От началото на програмата през 2019 г. досега, веригата има сключени над 125 договора със земеделски производители от цялата страна. 

„Предвидимост, гъвкавост, ред и сигурност. Това са предимствата, които правят Kaufland наш верен партньор”, заяви пред аудиторията Пламен Михайлов, управител на „Чери дриймс” ООД - селскостопански производител, с който веригата си партнира за производството на вкусни и качествени български чушки/пипер. „Чрез програмата мога да планирам своя сезон, разчитайки, че Kaufland България е поел предварително ангажимент, че ще изкупи моята продукция”, допълни той.

В асортимента на Kaufland присъстват любимите на българския потребител плодове и зеленчуци - розови домати, краставици, айсберг, малини, ягоди и боровинки, както и традиционните краставици, марули, репички, картофи и моркови. Разнообразните артикули са подходящи за вкусовете на всяко българско домакинство. 

Миналата година ритейлърът обогати за пореден път асортимента на собствената си марка „Брей!“ с още плодове и зеленчуци c гарантиран български произход, като общият им брой в нея вече надвишава 15.

Плановете на Kaufland за 2024 г. включват разгръщане на асортимента до 81 вида плодове и зеленчуци и сключване на над 30 нови договора с български производители. Освен чрез договорното изкупуване, Kaufland продължава да набавя българска продукция за магазините си и през други програми.

Качеството на продукцията е сред задължителните критерии за подписване на Договор за планирано изкупуване на продукцията с Kaufland България. Ритейлърът работи устойчиво, за да увеличи дела на родното производство в ключови за българския потребител хранителни категории. Компанията ежедневно влага енергия и ресурси, подбира с огромно внимание всички производители, за да постигне безкомпромисно високо качество на достъпни цени. 

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места, като приносът й към икономиката е 1.63 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София