Kaufland България подкрепя „Часът на земята“ на WWF

гр. София, 21 март 2024 г.
Kaufland България подкрепя „Часът на земята“ на WWF

Ритейлърът и природозащитната организация продължават да ангажират подрастващите с темата за устойчивото развитие в новия семестър на Panda Labs

Kaufland България подкрепя най-мащабната международна инициатива, посветена на опазването на природата - „Часът на земята“. Всеки клиент на веригата може да се включи в нея, като отдели час, за да направиш нещо, което обича, с мисъл за природата. Сред идеите, които дава ритейлърът, са:

  • използването на торбички за многократна употреба като устойчивите алтернативи, които предлага веригата;
  • избор на сезонни продукти от местни производители;
  • приготвяне на ястие на растителна основа;
  • разумен пазар с мисъл за природата;
  • предложение към клиентите да заменят 5 продукта в хладилника си с по-устойчиви алтернативи.

А още идеи и предложения, как всеки може да подари час на земята, дават инициаторите от WWF – една от най-големите глобални природозащитни организации. В секцията в сайта, посветена на „Часът на земята“, организацията представя идеи за устойчиви действия, които всеки може да направи в подкрепя на инициативата, според своите интереси и начин на живот. Техните предложения може да видите тук.

Kaufland България и WWF продължават да ангажират подрастващите с темата за устойчивото развитие в новия семестър на Panda Labs.

„Горди сме, че сме дългогодишен партньор на WWF в образователната инициатива Panda Labs, благодарение на която стотици младежи в страната разработват проекти и решения за опазване на дивата природа и за справяне с климатичните промени! Ние сме партньор на проекта от самото му начало и съмишленик на програмата за поредна година като част от усилията ни да ангажираме подрастващите с темите, касаещи опазването на природата и справянето с климатичните промени. Заедно с WWF работим в посока да открием следващото поколение изследователи и предприемачи, които ще помогнат за решаването на регионални и глобални проблеми“ – коментира Кремена Георгиева, мениджър Корпоративни комуникации и социална отговорност“.

Последните години темата за устойчивото развитие се нарежда сред приоритетите в работата на Kaufland България. Само за последната година компанията е реализирала над 30 проекта, свързани с трите стратегически социални теми – околна среда, образование и култура и грижа за децата. 

Действията на ритейлъра за намаляване на въздействието върху околната среда се реализират в продължение на двете ключови за стратегии на Kaufland – ReSet стратегията за пластмасата и климатичната стратегия на веригата. Компанията подкрепя множество организации и инициативи, сред които и WWF, които работят в посока на опазването на околната среда и справяне с климатичните промени. 

За Часът на земята: „Часът на Земята“ е най-мащабната международна инициатива, посветена на опазването на природата. Всичко започва през 2007 г., когато по инициатива на WWF повече от 2 милиона човека и 2000 компании в Сидни изгасят осветлението си за един час от 20:30 до 21:30, за да покажат, че ги е грижа за природата и климата. Днес “Часът на Земята” е едно от най-масовите екологични движения в света, което се провежда всяка година със същата цел като през 2007 г. – да обедини света в подкрепа на хората и планетата. Въздействието му надхвърли простото изключване на светлините.

За WWF България: Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF [Ве-Ве-Еф] развива дейности в над 100 държави с помощта на 7000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се занимава със защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони, промените в климата.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София