Второ куклено представление предстои в неделя във варненския Kaufland - Трошево

гр. София, 2 феврари 2024 г.
Второ куклено представление предстои в неделя във варненския Kaufland - Трошево

Безплатното събитие се организира от лидера в ритейла съвместно с Държавен куклен театър – Варна 

Тази неделя, 4 февруари, ще се проведе второто безплатно куклено представление в един от варненските филиали на Kaufland в кв. “Трошево“. Събитието е предназначено за деца над 3 год. и се организира от най-голямата търговска верига в България съвместно с Държавен куклен театър – Варна. От 11 часа децата на морската столица ще имат възможност да се потопят във вълшебството на театъра с постановката „Под гъбката“ и да открият как всички приятели от горската поляна се скриват от дъжда. 

Вторият сезон на социалната инициатива стартира през месец януари с огромен интерес и ще продължи до края на март, като през седмица ще се редуват безплатни детски работилнички с куклен театър. Останалите постановки, които децата на Варна ще могат да гледат в Kaufland - Трошево, са „Лакома мецана“,  „Слънчева полянка“, „Трите феи“ и „Горските певци“. 

Домакин на инициативата е един от най-модерните магазини на ритейлъра, който разполага с единствената вертикална детска площадка в България. Тя е на разположение на малчуганите целогодишно, а всички съоръжения могат да се ползват безплатно. В хипермаркета се намира и най-голямата фууд корт зона на веригата, в която родителите могат да прекарат неделната си почивка спокойно, докато децата им гледат куклен театър.  

Инициативата, която представя театралното изкуство пред най-малките, е поредният социален ангажимент, който Kaufland реализира в подкрепа на децата и техните семейства. 

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София