Тази неделя децата във Варна ще правят кукли в Kaufland - Трошево

гр. София, 9 февруари 2024 г.
Тази неделя децата във Варна ще правят кукли в Kaufland - Трошево

Събитието започва в 11:00 часа в детската зона на хипермаркета и е безплатно

Инициативите за деца във Варна на Kaufland продължават и през този месец. Тази неделя, 11 февруари, ритейлърът организира следващата творческа работилница във филиала си във варненския кв. „Трошево“. Събитието е безплатно и ще започне в 11:00 часа в зоната за преживявания за цялото семейство.  

Тази седмица темата на работилницата е „Да си направим птица“. С помощта на актьорите от Държавен куклен театър – Варна, децата ще  имат възможност да направят кукла от импровизирани материали, която след това ще могат да запазят за игра вкъщи. Артистите от театъра предварително подготвят материали и украсяват заедно с децата според техните идеи и желания. Темата на всяка работилница е различна, за да могат децата да усвояват нови умения всеки път. Събитието е подходящо за деца над 3-годишна възраст. 

Съвместната инициатива на Kaufland и Държавен куклен театър – Варна се провежда за втора поредна година и ще продължи до 31-и март. През седмица се редуват детски театрални постановки и приложни занимания, които са напълно безплатни. До края на март най-малките посетители на Kaufland-Трошево ще могат да гледат едни от любимите на всички деца заглавия като „Лакома мецана“, „Горските певци“, „Трите феи“ и „Слънчева полянка“. 

Партньорството с театралната институция е поредното значимо социално мероприятие, което Kaufland развива с мисъл за децата и подрастващите. То предоставя възможност на децата и техните семейства да се потопят в света на театралното изкуство. Представленията и работилниците по приложни занимания са съпроводени от много музика и песни, добро настроение и креативност. 

Хипермаркетът на Kaufland в кв. „Трошево“ разполага с най-голямата за веригата в България зона  за хранене и уникална вертикална детска площадка, която предлага на малките посетители различни видове игри и забавления – пързалка, стена, въжета и мрежи за катерене, въжени препятствия и др. Изграждането на тези съоръжения засвидетелстват, че Kaufland е компания, която цени и развива местните бизнеси и общности. Неслучайно, това е мястото, на което се провеждат неделните детски забавления. Вътрешната площадка е на разположение на децата целогодишно, а през зимните месеци най-голямата търговска верига в България прави комплимент към своите посетители с безплатните постановки до края на месец март, които през седмица ще се редуват и с полезни приложни занимания. 

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София