Kaufland България е обявена за „Работодател на годината“ за пореден път

гр. София, 19 февруари 2024 г.
Kaufland България е обявена за „Работодател на годината“ за пореден път

Най-голямата търговска верига получи още две златни отличия от b2b Media Employer Branding Awards

За втора поредна година Kaufland България бе отличена с наградата „Работодател на годината“ от b2b Media Employer Branding Awards. Най-голямата търговска верига грабна престижното отличие за цялостната си политика в областта на човешките ресурси в оспорваната надпревара за най-високи постижения в изграждането и управлението на работодателската марка между водещи компании. Kaufland България получи още две златни награди в категориите  Education innovation и Employer branding event в седмото издание на конкурса, организиран от b2b Media.  

„Като лидер на пазара на модерна търговия и най-голям частен работодател в страната, наша отговорност е да налагаме най-добрите работодателски практики, които да се превръщат в еталон за целия трудов пазар. Припознали сме като наш основен ангажимент благосъстоянието не само на всеки колега, но и на неговото семейство. Затова стратегията ни на работодател започва с всеобхватната грижа за всеки член на екипа в личен и професионален план, преминава през подсигуряването на кариерното му развитие, и стига до ключови аспекти като гарантиране на цялостна удовлетвореност от работата, поддържане и подкрепа на физическото и психическото здраве.“, коментира Мила Вълкова, старши мениджър на отдел „Подбор, работодателска марка и мотивиране и задържане“.

Kaufland България получи първо място и в категорията Education innovation за своя иновативен, структуриран и многопластов подход и множество инициативи в подкрепа на образованието. Кариерното развитие на младите хора в страната е приоритет, в който компанията целенасочено и дългосрочно инвестира. Ритейлърът активно инициира собствени образователни проекти с практическа насоченост и подкрепя партньорски инициативи с една много важна крайна цел – осъществяване на директна връзка между образованието и бизнеса. През 2023 г. компанията стартира първата по рода си ритейл академия - Бизнес академия Kaufland-УНСС, в партньорство с най-големия икономически университет в България, а в началото на март тази година започва и втори сезон на програмата. Тя е насочена към студенти, имащи за цел да създадат успешна кариера в сферата на модерната търговия и се фокусира върху изграждането на практически умения, съобразени с актуалните тенденции и предизвикателства в бизнеса.

Златното отличие в категорията Employer branding event е присъдено от журито на Kaufland България за успешното имплементиране и креативния подход при организирането на събития като част от работодателската стратегия на компанията. Организираните от ритейлъра събития включват както специални празненства по корпоративни поводи и постигнати успехи в компанията, така и тиймбилдинг активности и  дейности, които са свързани с активно включване на екипа в социално отговорните ангажименти на Kaufland, акции за залесяване и почистване, спортни празници и други. Индивидуалният креативен подход към всяко събитие гарантира ангажираността на членовете на екипа и подобряването на средата в компанията.

Получените награди от b2b Media Employer Branding Awards са поредното доказателство за успешната работодателска политика на Kaufland България. В началото на 2024 г. компанията се сертифицира успешно за шеста поредна година с рекорден резултат като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute, благодарение на добрите й практики в областта на човешките ресурси. 

За Kaufland България: 
Kaufland България е лидер в сектора на модерната търговия у нас с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7 500 служители. Шест поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 55 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други. За втори пореден път през 2023 г. компанията заслужи и престижното първо място като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София