Разкриха тайните на вкусната веган храна

гр. София, 24 януари 2024 г.
Разкриха тайните на вкусната веган храна

Огромно разнообразие от балансирани веган и вегетариански храни могат да бъдат намерени в магазините на Kaufland

Предизвикателствата пред веганската или вегетарианската диета се състоят именно в баланса между всички необходими за организма хранителни вещества. При веганския начин на хранене не се използват месо, риба, яйца и млечни продукти като сирене, кисело мляко и др. Не е позволена и консумацията на мед и желирани бонбони и често се изключват дори шоколади, които съдържат мляко или животински компоненти като пчелен восък, желатин, костен фосфат и много други. 

Разнообразното и балансирано веган меню вече е по-лесно от всякога с огромния избор от спецализирани храни, част от постоянния асортимент на най-голямата ритейл верига у нас Kaufland. Само под собствената марка на веригата - K- take it veggie могат да бъдат избрани над 40 вида продукта. В допълнение на това е разнообразието от варива и бобови изделия, както и над 200 вида свежи и качествени плодове и зеленчуци през цялата година.

В асортимента на K- take it veggie на Kaufland могат да бъдат намерени вкусни алтернативи на най-популярните месни мезета и млечни деликатеси като пастет, колбаси, бургери, сирена и кашкавали, както и прясно мляко за капучино с много пяна и готварска сметана. Специална селекция веган рецепти с вкусни предложения за салати, основни храни и десерти могат да бъдат намерени на сайта на ритейлъра. 

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София