Киселото мляко остава сред най-търсените продукти по време на пазар

гр. София, 4 януари 2024 г.
Киселото мляко остава сред най-търсените продукти по време на пазар

Млечните продукти са една от най-продаваните стоки в магазинната мрежа на Kaufland в България

Анализи на всеки 3 месеца в акредитирани лаборатории гарантират качеството на млеката „Брей!“

Млечните продукти са една от най-продаваните и търсени категории в магазинната мрежа на Kaufland в България. Близо 35 млн. кофички кисело мляко са реализирани в хипермаркетите на веригата през последната година. В отговор на клиентския интерес, компанията предлага богато разнообразие от марки и видове в категорията.

Най-голямата търговска верига у нас предлага голям избор от млечно-кисели продукти, както и широка гама от артикули под собствената си марка „Брей!“. Топ продукт е натуралното кисело мляко, следвано от заквасена сметана, плодови кисели млека, айряни и скир. Най-голям интерес клиентите имат към киселите млека с 3,6% масленост поради доброто съотношение качество/цена. 

„Много е важно, когато се купува кисело мляко, то да е от хладилна витрина, да се следи срокът на годност и в какъв вид е капакът и самата кофичка. Ако не са издути, това гарантира, че киселото мляко е добре съхранено и със запазени качества.“, коментира Жечка Великова, старши търговец „Млечни продукти“ в Kaufland България.

Kaufland прилага завишен контрол на всички собствени марки млечни продукти. Млечните продукти под собствената марка „Брей!“ са със 100% български произход от подбрани доставчици на суровина. „Брей!“ е гама от продукти, произведени от български доставчици с български суровини, по традиционни български рецепти и с гарантиран автентичен вкус. Всеки три месеца продуктите се изследват от независима акредитирана лаборатория за доказване на съответствие с технологичните изискванията. Проверяват се съставът (типът на прясното мляко), външният вид (каква е консистенцията), процент масленост, тип (дали е по БДС), аромат и вкус, характерни за кисело мляко, както и микробиология. 

Качеството и разнообразието на киселото мляко, предлагано в Kaufland, е темата на новия епизод от поредицата „За качеството с Биляна Гавазова“. За още информация за млечния асортимент на Kaufland, както и за строгия контрол, който ритейлърът прилага, можете да гледате в новия епизод от рубриката.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места, като приносът й към икономиката е 1.63 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София