Kaufland кани децата на Варна на куклен театър всяка неделя

гр. София, 17 януари 2024 г.
Kaufland кани децата на Варна на куклен театър всяка неделя

11 поредни седмици Държавен куклен театър – Варна ще играе безплатни представления в Kaufland - Трошево

Kaufland стартира за втора поредна година съвместна инициатива с Държавен куклен театър – Варна. Малчуганите и техните родители от морската столица ще могат да гледат куклен театър всяка неделя в магазина в кв. „Трошево“. Безплатните постановки на занимателните представления от афиша на театъра ще започнат тази неделя (21.01) в 11.00 ч. и ще продължат до края на месец март.

Инициативата започва с една от любимите детски приказки „Дядовата ръкавичка“ от Елин Пелин. Представлението е подходящо за деца над 3 години и е изпълнено с много настроение, музика и песни. Следващите представления, които ще бъдат изиграни пред публика, са „Под гъбката“, „Лакома мецана“, „Горските певци“, „Трите феи“, „Слънчева полянка“. Спектаклите и актьорският състав на Държавен куклен театър – Варна са награждавани с международни и национални отличия. Съвместната работа с театралната институция е поредното значимо партньорство, което Kaufland развива с мисъл за децата и подрастващите. 

„За нас е голямо удоволствие, че имаме възможността отново да си партнираме с Държавен куклен театър – Варна по тази инициатива. По този начин допринасяме освен за неделни забавления на децата, за обогатяване на културата и разширяване на кръгозора им, правейки магията на кукления театър достъпна до всички“, каза Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и социална отговорност” на Kaufland България.

Избраният за провеждането на представленията филиал на Kaufland в кв. Трошево във Варна, е модернизиран през 2022 г. и се отличава с най-голямата за веригата зона с наематели, разположена на повече от 1 200 м². Докато малчуганите гледат куклено представление, родителите им могат да открият голямо разнообразие от стоки, както и да се забавляват с възможностите за прекарване на свободното време в зоната за хранене в магазина. Част от хипермаркета е и уникалната вертикална детска площадка с различни съоръжения за катерене и въжени препятствия, която децата могат да използват напълнo безплатно.

Kaufland провежда инициативата като част от устойчивите си CSR политики. Тя е насочена към децата на Варна и техните семейства, като им дава възможност да се потопят отблизо и съвсем непосредствено във вълшебството на кукленото изкуство. Инициативата ще се провежда всяка неделя до края на март, като през седмица ще се редуват театрални постановки и приложни занимания като например работилнички за кукли. Те дават възможност на децата да направят кукла от импровизирани материали с помощта на актьорите и да я вземат със себе си. Предварително артистите от театъра подготвят материали и украсяват заедно с децата според техните идеи и желания. 

Допълнителни материали също са осигурени от театъра. Всеки път куклите са различни, като могат да бъдат на теми като рибки, цветя, пеперуди, мартенички и т. н. 

Всички събития от поредицата ще бъдат напълно безплатни, като в следващите два месеца клиентите на Kaufland Трошево ще могат да гледат едни от най-интересните заглавия от репертоара на Държавния куклен театър.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София