Kaufland България със собствена иновативна менторска програма

гр. София, 29 януари 2024 г.
 Безплатна детска работилница тази неделя в Kaufland - Трошево (Варна)

Водещият ритейлър стартира вътрешна програма K-Mentoring

Kaufland България даде старт на собствена иновативна менторска програма – K-Mentoring. Тя е естествено продължение на мисията на най-големия ритейлър да бъде мост между образованието, младите хора и бизнеса. Програмата цели да насърчи цялостния процес по обмен на знания и умения между колегите, както и да приоритизира ролята на менторството в културата на компанията.

Синергия между опит и знания

В пилотната фаза на програмата участие вземат 26 служители от различни звена на компанията, разпределени в менторски двойки. Екипите, сформирани на база професионални интереси и хобита, ще се включат в богата програма от разнообразни активности. Продължителността на инициативата е 4 месеца. K-Mentoring включва нетуъркинг събития, индивидуална работа в менторските тандеми, както и достъп до дигитална платформа за обмен на знания и комуникация. Участниците ще имат възможност да се възползват и от широк набор от материали, фокусирани върху менторството, целеполагането и сътрудничеството.

Тайната на успеха е в разнообразието на екипите

В ролята на ментори и ментита влизат професионалисти от всички направления на Kaufland България. Сред участниците са експерти със значителен стаж в компанията, както и служители с отличаващи се хобита и таланти. Именно това многообразие от житейски опит и експертиза за бизнеса и процесите в компанията обещава уникален обмен на перспективи.

„Нетърпеливи сме да видим ефекта от новата ни менторска програма, която всички участващи колеги приеха с голям ентусиазъм. Сигурни сме, че всеки от тях ще даде частица от себе си, за да постигнем нейната цел и да се обогатим взаимно както личностно, така и професионално“ – коментираха Диана Костова, ръководител отдел „Обучение, развитие и мотивиране“ и Кристина Косева, експерт „Обучение и развитие“ в Kaufland България.

Дългосрочна инвестиция в знанието

Kaufland България продължава да демонстрира своя ангажимент към обучението и развитието на своя екип, осигурявайки средно по 6 обучения на служител на годишна база, и инвестирайки над 400 хил. лв. в нови програми за придобиване на знания и умения. Резултатите са впечатляващи - повече от 50% от служителите остават в компанията над 5 години, а над 80% от ръководителите са вътрешно развити.

Повече за работодателската политика на Kaufland България можете да научите на kariera.kaufland.bg.

За Kaufland България: 
Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 7 000 служители. Шест поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 50 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други. За втори пореден път през 2023 г. компанията заслужи и престижното първо място като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София