Бизнес академията Kaufland-УНСС стартира втори сезон

гр. София, 30 януари 2024 г.
Бизнес академията Kaufland-УНСС стартира втори сезон

1/3 от завършилите първата Академия получиха последващо предложение за кариерно развитие

От днес се открива процесът по кандидатстване във втория сезон на съвместната практически ориентирана бизнес академия между лидера в ритейла и най-големия икономически университет у нас - Бизнес академия Kaufland - УНСС. Кандидатстването ще бъде отворено до 18 февруари 2024 г., а официалният старт на втория сезон ще бъде даден на 12 март 2024 г. В продължение на пет месеца студенти от 3-ти и 4-ти курс и магистри от УНСС ще черпят знания от водещи експерти от ритейл бизнеса по ключови теми от сектора на модерната търговия. 

Бъдещето на бизнеса започва тук

След изключителния успех на първото издание, което стартира през март 2023 г., Бизнес академия Kaufland - УНСС отново ще предостави на младежите възможност да преминат през задълбочено специализирано обучение, последвано от платена практикантска програма в различни отдели в централата на немския гигант у нас. 1/3 от участниците в първата Академия продължиха своето кариерно развитие в компанията след успешното ѝ завършване. 

Програмата се фокусира върху изграждането на практически умения, съобразени с актуалните тенденции и предизвикателства в бизнеса. Тя ще включва 15 лекции, разделени в 6 тематични модула, които обхващат всички ключови аспекти на бизнес средата у нас. Студентите ще получат комплексни знания – от планирането и програмирането във висококонкурентна среда, през реализирането на поръчките на пазара и изграждането на бранд идентичност, до поддържането и развитието на многочислен екип. За най-амбициозните, Академията предлага и допълнителни курсове за изграждане на т.нар. „меки умения“. Едно от предимствата на Бизнес академията е възможността за разработване на реални бизнес решения по действителни бизнес казуси. Програмата предвижда и стаж в компанията с продължителност от няколко седмици, който е съобразен изцяло със заетостта и потребностите на участниците.

Инвестиция в бъдещите таланти

Всички студенти, които са посетили поне 80% от задължителните 15 лекции, участвали са в бизнес казусите и са провели успешно стажа си, ще получат и стипендия в размер на 2 500 лв., както и удостоверение за преддипломен стаж. Специално за най-активните сред тях, от Kaufland са подготвили и още една награда в размер на 1 000 лв. Допълнителната стипендия ще бъде получена от 10 студенти на база на предварително заложени критерии, описани на кариерната страница на компанията.

Пътят към успеха: Как да кандидатствате?

Всички желаещи да станат част от втория сезон на Бизнес академия Kaufland – УНСС трябва да попълнят онлайн формуляр на kaufland.bg/business-academy до 18 февруари 2024 г., като приложат актуална автобиография. След разглеждане на кандидатурите, избраните младежи ще бъдат поканени на интервю в Централния офис на Kaufland България.

От ученическата скамейка до света на големия бизнес

Kaufland, като най-големия частен работодател в България, е и сред компаниите, въвеждащи тенденции в изграждането на обучителни програми с изцяло практическа насоченост. Лидерът приема за своя мисия създаването на качествени професионалисти, които да допринесат за цялостното развитие на българския бизнес. Със своето второ издание, Бизнес академията се утвърждава като важна стъпка в кариерното развитие на младите хора в България и затвърждава дългогодишните усилия на водещия ритейлър в тази посока.

За Бизнес академия Kaufland - УНСС :

Бизнес академия Kaufland – УНСС е съвместен проект на Kaufland България и Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Първият сезон през 2023 г. се радва на изключителен успех и заслужено печели първо място в категорията „Студентски активности и подбор“ в четвъртото издание на Employer Of Choice Awards. Общо 30 младежи от различни специалности в УНСС вземат участие в пилотното издание на иновативния проект, като към момента 1/3 от тях продължават развитието си като част от екипа на водещия ритейлър. Те заемат различни длъжности в ключови отдели като „Контролинг“, „Счетоводство“, „Корпоративни комуникации“, „Човешки ресурси“, „Търговска дирекция“ и други. 

За Kaufland България:
Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7 500 служители. Шест поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 50 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други. За втори пореден път през 2023 г. компанията заслужи и престижното първо място като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София