Безплатна детска работилница тази неделя в Kaufland - Трошево (Варна)

гр. София, 26 януари 2024 г.
 Безплатна детска работилница тази неделя в Kaufland - Трошево (Варна)

Събитието ще се проведе от 11:00 часа в детската зона на ритейлъра 

Kaufland продължава инициативите, насочени към децата на Варна. Тази неделя, 28 януари, лидерът в ритейла организира безплатна творческа работилница за най-малките във филиала на своята верига в кв .“Трошево“ с начален час 11:00. Второто издание на проекта за децата от морската столица започна през миналата седмица с куклен театър, който се организира съвместно с Държавен куклен театър – Варна и се радва на огромен интерес. 

Темата на практичното занимание през тази неделя е ”Да си направим рибка“.  То ще даде възможност на малчуганите да направят кукла от импровизирани материали с помощта на актьори, а всяко дете ще може да си тръгне с изработената играчка. Държавният куклен театър осигурява още интересни пособия, като всеки път куклите, които създават, са различни - рибки, цветя, пеперуди, мартенички и много други.  

През дългите зимни месеци могат да бъдат видени представления на някои от най-обичаните детски приказки като „Трите феи“, „Под гъбката“, „Лакома мецана“, „Горските певци“ и „Слънчева полянка“. Спектаклите се организират с Държавен куклен театър – Варна, чийто страхотен актьорски състав е награждаван с международни и национални отличия. Партньорството с театралната институция е поредното значимо мероприятие, което Kaufland развива с мисъл за децата и подрастващите. Представленията са подходящи за деца над 3 год. и са съпроводени от много музика, песни и добро настроение. 

Избраният магазин в кв. “Трошево“ разполага с най-голямата за веригата фууд корт зона с уникална вертикална детска площадка, която е част от социалния ангажимент на Kaufland в подкрепа на децата и техните семейства. Именно на това място се провежда кукленият театър като добавена стойност за тях. Вътрешната площадка е на разположение на децата целогодишно, като през зимните месеци най-голямата търговска верига в България прави комплимент към своите посетители с безплатни постановки до края на месец март, които през седмица ще се редуват и с полезни приложни занимания. 

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София