За Коледа Kaufland поставя кутии за дарение в своите магазини за кампании от DMS платформата

гр. София, 14 декември 2023 г.
За Коледа Kaufland поставя кутии за дарение в своите магазини за кампании от DMS платформата

Кампанията „ДАРИ“  се провежда във всички хипермаркети на ритейлъра от 4 декември 2023 г. до 14 януари 2024 г.

От началото на декември Kaufland България и дарителската платформа DMS стартираха шестото издание на съвместната си дарителска кампания под мотото „ДАРИ – малкото за теб е безценно за други“. От 4 декември 2023 г. до 14 януари 2024 г. във всички хипермаркети Kaufland в страната ще бъдат разположени дарителски кутии, в които клиентите на компанията могат да даряват средства за хора, нуждаещи се от лечение и с активни кампании в DMS.

Съвместната инициатива на Kaufland и „ДАРИ“ се реализира от 2021 година, за да отговори на многобройните клиентски запитвания за разполагане на дарителски кутии за събиране на средства за лечение. За да осигури равнопоставеност и обективност в избора на кампаниите, които клиентите подкрепят, както и прозрачен процес на дарителство, Kaufland стартира инициативата с дарителската платформа DMS. Кутиите се разполагат два пъти в годината - преди Великден и Коледа, и събраните в тях средства се разпределят между всички активни кампании за лечение в DMS.  В изданията на „ДАРИ“ до момента са събрани близо 150 хиляди лева. 

DMS се администрира и управлява от Българския дарителски форум и фондация „BCause – в помощ на благотворителността“. Платформата работи от 2007 г. като единен дарителски номер за набиране на средства със SMS-и и посредством онлайн дарения. Чрез кампанията „ДАРИ“ Kaufland разшири възможностите за дарение на място в своите обекти. 

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места, като приносът й към икономиката е 1.63 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София