Kaufland предлага изчистен шаран на -35% за Никулден

гр. София, 4 декември 2023 г.
Kaufland предлага изчистен шаран на -35% за Никулден

Сьомга, ципура и херинга с намаление до 30% в цялата страна

Kaufland България със специално намаление на пресен шаран за Никулден. В навечерието на празника, най-големият ритейлър у нас предлага над 35% отстъпка за традиционния деликатес, подходящ и за постите, а промоцията е валидна до 06 декември. За максимално удобство на клиентите, рибата се предлага изчистена, като са запазени люспите, защото според традицията, те носят здраве и благоденствие в семейството. Вярва се още, че най-големите люспи  от никулденския шаран се слагат в портфейла, за да носят пари през цялата година. Освен празник на моряците и град Бургас, денят честват и банкерите. 

Месото на шарана съдържа омега-6 мастни киселини, много минерали, протеини и витамини. Традиционната рецепта за Никулден е пълнен шаран с ориз, орехи и стафиди. Как да разнообразите менюто с шаран на жар и още интересни рецепти, вижте в сайта на веригата. 

Освен на шарана, през празничната седмица лидерът в ритейла сваля цените на някои от най-предпочитаните риби с до 30%. Сред тях са сьомга котлет и филе, ципура и херинга филе. За асортимента на витрините си Kaufland работи с доказани български дистрибутори, които доставят продукти от местни, датски, норвежки и гръцки риболовни предприятия и ферми, както и директно от някои борси. 

Ангажиментът на компанията за обезпечаване качеството на предлаганите стоки и услуги е част от нейната философия. Във всички свои обекти Kaufland e наложил  6-степенен допълнителен контрол на качеството на прясната риба. Той се реализира по цялата верига – завишени критерии към доставчиците и внимателен избор на артикулите, през логистика и контрол на приема - последователно в централния склад на компанията и във филиалите, до начина на съхранение и излагане на продуктите на витрините. Повече за контрола и качеството на рабата в Kaufland може да научите тук.

Според данни за нагласите на клиентите на веригата, интересът към рибните продукти нараства. За да отговори на търсенето на клиентите и подчертания целогодишен интерес към рибата и рибните деликатеси, за последните пет години Kaufland увеличи четири пъти броя на рибните витрини с обслужване. Свежа риба и морски дарове се предлага вече в 31 хипермаркета или общо 11 български града.

За максимално улеснение на клиентите Kaufland България предоставя прясната риба от витрината с обслужване в специална рециклируема опаковка, която гарантира до четири часа съхранението на продуктите на подходяща температура. Безплатно за всички клиенти на веригата на всяка рибна витрина с обслужване се извършват допълнителни услуги като филетиране или предварителна поръчка  на артикули извън постоянния асортимент.

За още информация и други актуални промоционални предложения за празничната трапеза на Никулден, можете да разгледате седмичната брошура тук. 

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места, като приносът й към икономиката е 1.63 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София