Kaufland е първият ритейлър със собствен WhatsApp канал

гр. София, 22 декември 2023 г.
Kaufland е първият ритейлър със собствен WhatsApp канал

Дигиталното позициониране на най-голямата търговска верига й дава ключово предимство в общуването със своите клиенти

През тази седмица лидерът в ритейла Kaufland България стартира собствен канал в мобилното приложение WhatsApp, за да е още по-близо до своите клиенти. Благодарение на него потребителите ще имат бърз достъп през мобилния си телефон до актуална информация и промоционални предложения, до седмичната брошура на веригата, а също и до допълнителни оферти и полезно съдържание, специално създадено за дигиталните канали на компанията. 

С присъединяването си към WhatsApp най-голямата верига за модерна търговия в страната разширява портфолиото си от дигитални канали и подава ръка на активните хора, които не се разделят със своя телефон. Като дигитален лидер, Kaufland е първата компания в ритейл сектора със собствени канали в най-предпочитаните и използвани мобилни приложения в България WhatsApp и Viber. В унисон с политиките си за устойчиво развитие и намаляване на въздействието върху околната среда и отпечатъка от дейността си, ритейлърът постоянно развива своето онлайн присъствие. Новият WhatsApp канал на Kaufland е още една стъпка за улеснение на потребителите в динамиката на забързаното ежедневие и последователно изпълнение на процеса по дигитализация на компанията.

„Стартирането на нашия WhatsApp канал ни дава ключово предимство и е още една възможност да достигнем до най-младите клиенти, които са и активни потребители на приложението. Планираме полезно и интересно съдържание, за да ги информираме за текущите промоции, за седмичните предложения и допълнителни оферти“, коментира Антон Терзиев, ръководител на отдел „Дигитални комуникации“ в Kaufland. 

Клиентите на най-голямата търговска верига в България могат да се абонират за актуални новини и промоции в канала на Kaufland във WhatsApp, като последват следния линк: Kaufland Bulgaria 

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата. 

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София