Kaufland България подкрепя участниците в HR: Rush for Practice

гр. София, 20 декември 2023 г.

Компанията се включва в инициативата като част от действията си в посока развитие на младите хора в страната

Kaufland България е част от инициативата HR: Rush for Practice за втори пореден път. Водещата компания дава възможност на бъдещите професионалисти в сферата на човешките ресурси да работят в реална среда и да се докоснат до динамичния свят на ритейл сектора.

Настоящото издание на инициативата е със състезателен характер и участие ще вземат студенти от Университета за национално и световно стопанство, Софийския университет и Нов български университет. Те ще трябва да сформират екипи от по двама души и да направят предварителен подбор на кадри за реални отворени позиции. По време на процеса младежите ще използват платформата Pleggi, която позволява подбор, базиран на предварително определени параметри. Сред тях са образование, опит, езици, нива на възнаграждение, меки умения, личностни характеристики и т.н.

Специално за целите на инициативата Kaufland подготви актуални работни позиции за студентите от всеки университет. За успешно преминаване през HR: Rush for Practice екипите следва да направят подбор на кандидати и да подготвят доклад, който описва всички извършени дейности, анализ на резултатите и изводи. Документът трябва да съдържа и предложение към компанията за нова обява, според възприятията на поколение Z.

Благодарение на инициативи като HR: Rush for Practice и включването в други партньорски активности Kaufland цели да достигне до максимален брой младежи и да им предаде ценни знания и умения. Не рядко участници, които са се докоснали до вълнуващия свят на модерната търговия, впоследствие се присъединяват към собствените програми на Kaufland. Общо 6 човека от първото издание на HR: Rush for Practice станаха част от иновативната Kaufland Business Academy, а един от тях към днешна дата е стажант в отдел „Подбор, работодателска марка, мотивиране и задържане” в компанията.

Kaufland има дългогодишни практики, насочени към развитието на младите хора в страната. Компанията развира редица собствени програми, сред които са „Управители на бъдещето“, насочена към завършващи студенти с малък или без никакъв професионален опит, както и „Търговска академия“, която цели да подготви специалисти в дирекция „Търговия и Маркетинг“. Kaufland България е и сред първите компании в страната, която работи и развива програма за дуално обучение.

Есенното издание на HR: Rush for Practice е плод на партньорството между софтуерната компания Pleggi, Университета за национално и световно стопанство, Софийски университет и Нов български университет, както и някои от най-познатите представители на българския бизнес, сред които е и Kaufland. То се осъществява с подкрепата на Българската асоциация за управление на хора (БАУХ).

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от над 2  млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7 000 служители. Пет поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 50 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други. За втори пореден път компанията заслужи и престижното първо място като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София