Kaufland намалява цената за зареждане на станциите си за електромобили

гр. София, 6 ноември 2023 г.
Kaufland намалява цената за зареждане на станциите си за електромобили

Ритейлърът откри още две зарядни станции на свои обекти в София 

Kaufland България намалява цената на зарядните станции за електромобили в своята мрежа – от 0,88 лв./kWh на 0,78 лв./kWh. Мярката влиза в сила от днес и цели да отговори на нуждите на клиентите на веригата, като предлага конкурентни цени на фона на непрекъснато увеличаващия се интерес към услугата. 

Новата цена е валидна за всички точки за бързо зареждане на Kaufland. Тя остава сред най-ниските в страната. По този начин се запазва и основното социално предназначение на станциите - да подпомагат електромобилността в България. Заплащането за услугата се осъществява чрез мобилното приложение VsichkoTok. Очакванията са, че по-ниската цена на услугата допълнително ще стимулира прехода към по-чиста околна среда и екологична мобилност.

Ритейлърът непрекъснато повишава качеството на предлаганата услуга и подпомага клиентите си да могат още по-лесно да съчетават зареждането на своите електромобили и пазаруването в хипермаркетите на веригата. Kaufland продължава да разширява мрежата си със станции за зареждане – последните такива се намират в новооткритите магазини на компанията в София - в „Манастирски ливади“ и в „Люлин“- 3. Така общият брой на бързо зарядните електрическите зарядни станции на Kaufland България, разположени на паркингите на хипермаркетите в цялата страна, е вече 17.

Най-големият ритейлър на българския пазар започна да оборудва свои обекти със станции за зареждане на електромобили през февруари 2017 година. Енергията, която се предоставя чрез тях, е 100% „зелена“* , с което Kaufland България затвърждава водещата си роля на социално отговорна компания. 

За Kaufland България:
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,7 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

*С изключение на всякакви споразумения за покупка, на които не можем да повлияем, като тези за индивидуални наети имоти с обвързваща клауза за доставка на електроенергия. Допълнителна информация можете да намерите на kaufland.bg/klimat  

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София