Kaufland: 100% от зелето, продавано във веригата в сезон, е българско

гр. София, 7 ноември 2023 г.
Kaufland: 100% от зелето, продавано във веригата в сезон, е българско

Над 3,5 млн. килограма зеле се продават в хипермаркетите на Kaufland България

100% от предлаганото бяло зеле във веригата на Kaufland България в сезон, е с български произход. Най-голямата търговска верига предлага широк асортимент от шест различни вида зеле, включително китайско, савойско, червено, бяло и атрактивния сорт колраби. Сред другите зеленчуци от семейството на зелето, предлагани в Kaufland, са броколите и карфиола. По данни на ритейлъра през изминалата година са закупени над 3,5 млн. килограма зеле от хипермаркетите на веригата. Българското зеле се предлага в хипермаркетите на лидера в ритейла целогодишно. За производството му Kaufland си партнира с 16 български производители, а единствено през зимата има внос на карфиол, броколи и китайско зеле. Шест от българските производители са част от уникалната за ритейла програма за Договорно изкупуване на селскостопанска продукция. 

„Договорът с Kaufland дава сигурност на семейството ни, че продукцията, която сме създали през годината, ще се реализира. Това ни мотивира да разширяваме качеството и количеството на нашата реколта.“, споделя Васил Горчев - един от най-големите производители, с които веригата работи. Повече от десет години неговото семейно стопанство, което се намира в село Чешнегирово, обл. Пловдив, има устойчиво сътрудничество с веригата. Продукцията на родните производители, част от програмата, отговаря на стандартите за качество на  международния стандарт Global G.A.P. Kaufland прилага високи стандарти за минимално наличие на остатъци от пестициди в селскостопанската продукция, надхвърлящи изискванията на европейските директиви. Това показват и лабораторните тестове, които се извършват на продукцията на „Горчев-агро“. През 2022 г. Kaufland е изкупил над 300 хил. кг. зеле от родния производител. 

Качеството и разнообразието на зелето, предлагано в Kaufland, е темата на новия епизод от поредицата „За качествотo с Биляна Гавазова“. Свежестта на зелето можем да познаем по външния вид, зелените листа и отсъствието на вредители по зеленчука, а бялото пънче доказва, че то е свежо откъснато. „Ние сме заедно с нашите производители още от засяването на продукта в полето до доставката му в централен склад. Там продуктите минават окачествяването и проверка от нашите обучени служителите.“, коментира Мариела Байкова, търговец „Плодове и зеленчуци“ в Kaufland България, относно процеса по контрол и окачествяването на земеделската продукция. 

Допълнителна информация относно асортимента на зеле в Kaufland и строгия контрол, който ритейлърът прилага, може да гледате в новия епизод от рубриката.  

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София