Първата физическа аптека BENU отваря врати в новия магазин на Kaufland в жк. „Люлин“ 3

гр. София, 6 октомври 2023 г.
Първата физическа аптека BENU отваря врати в новия магазин на Kaufland в жк. „Люлин“ 3

Kaufland България и Група ФЬОНИКС стартират стратегическо партньорство в името на своите потребители. Най-големият ритейлър в страната ще открие този октомври нов хипермаркет в жк. „Люлин“ 3, където ще отвори врати и първата аптека BENU на Група ФЬОНИКС. BENU e една от най-големите фармацевтични вериги в Европа, пазарен лидер в редица държави. В края на 2022г. BENU влезе и на българския пазар като онлайн аптека. 

„BENU идва в България с мисията да зададе европейско ниво в обслужването и грижата за здравето на българското население. Целта на BENU е да бъде винаги наблизо като доверен здравен експерт за цялото семейство, да даде професионална консултация и добър съвет“, подчерта Антон Марков,  ръководител Бизнес към Потребителите за BENU България. 

С откриването на първaта аптека BENU на територията на новия Kaufland в жк. „Люлин“ 3 клиентите на ритейлъра в столичния квартал ще получат достъп до максимално много услуги под един покрив. 

„В последните години огромна част от нашите усилия са насочени към развитие и модернизация на партньорската ни мрежа от наематели. Вярвам, че само по този начин можем да отговорим на нуждите и очакванията на общите ни клиенти. Ежедневно инвестираме време и усилия в развитието на нашата One Stop Shopping концепция и няма да спрем да се развиваме. До края на тази година планираме да разширим броя на наемателите в цялата страна“, подчерта Петър Пекалиев, ръководител „Централно управление на недвижимостите" в Kaufland България.

Стратегическото партньорство между Kaufland и BENU България е стъпка от развитието на концепцията на ритейлъра за One Stop Shopping – пазаруване, при което клиентите могат да намерят всичко, което им е необходимо, на едно място. Близо 70 % от потребителите на най-големият ритейлър подчертават, че мотивацията им за избор на място за пазаруване се определя от възможността да се комбинира с допълнителни активности и услуги. Според анализи на Kaufland България върху потребителското поведение над 72 % от пазаруващите седмичен семеен пазар предпочитат да го съчетаят с посещението на други обекти като: аптека, разплащателни услуги, пекарни за ядки, топли точки и други. 

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от над 6 900 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

За BENU
Аптеки BENU на Група ФЬОНИКС е една от най-големите фармацевтични вериги в Европа. BENU е сред лидерите по пазарен дял и разпознаваемост на марката в страни като Литва, Латвия, Естония, Унгария, Чехия, Сърбия и др. Над 1400 аптеки в 14 страни и над 8500 служители дават своя постоянен принос за развитието на първокласни здравни услуги, за което свидетелстват и 65 милиона доволни клиенти в цяла Европа.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София