Близо 3 млн. бр. цветя и растения се купуват годишно в хипермаркетите на Kaufland България

гр. София, 17 октомври 2023 г.
Близо 3 млн. бр. цветя и растения се купуват годишно в хипермаркетите на Kaufland  България

В най-голямата търговска верига у нас могат да бъдат намерени близо 400 различни вида цветя и растения от страната и чужбина

Близо 3 млн. бр. цветя и растения се купуват годишно в хипермаркетите на Kaufland България. Най-голямата търговска верига предлага изключително широк асортимент от над 400 различни вида цветя и растения, включително букети, саксийни и много предложения за градината. Огромното разнообразие в Kaufland включва около 50 разновидности букети (отрязани цветя), над 190 стайни растения и над 160 предложения за градината.

Веригата предлага български саксийни цветя, както и български подправки, декоративни треви и иглолистни дръвчета, разсади на цветя и зеленчукови растения. От друга страна веригата предлага растения, които пътуват от Нидерландия, Дания и Германия.

Голяма част от предлаганите цветя са налични в хипермаркетите на лидера в ритейла целогодишно, а други са по-популярни през определени сезони. Сред най-търсените цветя в Kaufland е орхидеята,  която се продава в Kaufland през цялата година. Останалите места в топ 5 се заемат съответно от хризантемите, розите, каланхоето и кониферите. Търсенето на живи растения надхвърля това на рязаните цветя. Клиентите на веригата търсят букети предимно около празници и по-рядко за украса. При саксийните растения прави впечатление, че клиентите предпочитат цветните и пъстри растения и не толкова тези с бели цветове. Логично по време на зимните празници има силен интерес към коледните звезди и елхи, докато различните видове луковични растения са сред най-търсените през есента и пролетта.

Свежестта на цветята се проверява стриктно в логистичната база на ритейлъра: „Нашите колеги в Централния склад са нашите очи при приема на цветята. Те проверяват за наранявания, болести и щети, които правят растенията негодни за предлагане на нашите клиенти. Свежите  цветя се познават по чистите и здрави цветове, меката почва и липсата на плесен. Листата трябва да бъдат здрави, без дупки и наранявания със свеж зелен цвят.“, коментира Никола Петков, търговец „Цветя“ в Kaufland България. В допълнение към това всеки закупен букет е придружен със специално подбрана храна за цветята. Сместа от пакетчето  се слага във вазата на букета. За да се запазят максимално дълго време свежи и красиви, много важно е преди да се поставят във вазата и да се отрежат около 3 см от дръжките на цветята, както и листата им да не се потапят във вода.

Качеството и разнообразието на цветята, предлагани в Kaufland е темата на новия епизод от поредицата „За качеството с Биляна Гавазова“. За още информация за цветния асортимент на Kaufland, както и за строгия контрол който ритейлърт прилага, можете да гледате в новия епизод от рубриката.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7000 служители. През 2023 г. компанията разполага с 64 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална
икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София