Kaufland България осигурява менторска подкрепа и специално обучение в новия сезон на 9Academy

гр. София, 20 октомври 2023 г.
Kaufland България осигурява менторска подкрепа и специално обучение в новия сезон на 9Academy

Модерният ритейлър е генерален партньор на инициативата

Kaufland е генерален партньор на 11-ия сезон на 9Academy. Ритейлърът ще подкрепи инициативата, като осигури включването на лектори с доказана професионална експертиза, както и специално разработен за целите на обучението бизнес казус. Kaufland ще въведе участниците в динамичния свят на модерната търговия и ще ги запознае със спецификите на този сегмент от бизнеса. Ключова роля в тази задача ще имат експерти от екипа на водещия ритейлър. Сред тях е Красимир Тодоров, ръководител на направление „Акционен мениджмънт“ в Каuflаnd България, който ще бъде сред лекторите в 11-ия сезон на 9Academy. Благодарение на бизнес казуса, подготвен специално за Академията, участниците ще имат възможността да приложат наученото по време на обучението си и на практика. Представянето му пред участниците е поверено на Адриана Стрекаловска, експерт в отдел „Свежи храни“ и Ирина Гичева, проектов ръководител в отдел „Планиране на търговски площи“.

Началото на най-новия сезон на Академията бе дадено на официално събитие, на което участниците имаха възможността да се срещнат на живо и да се запознаят помежду си. Сред присъстващите бе и Натали Спартанска, младши специалист „Работодателска марка“ в Kaufland, която разказа подробности за собственото си преживяване като участник в шестия сезон на 9Academy. „Благодарение на 9Academy и участието ми в сезон 6 развих в себе си много професионални и личностни качества, които до ден днешен ми помагат да се справям с ежедневните си задачи като част от екипа на Kaufland. Пример за такива са умението да погледнеш цялата картинка глобално, да не се страхуваш да излизаш от зоната си на комфорт и вярването, че във всяка идея може да се съдържа потенциал. Пожелавам на всички участници успех и много нови знания в предстоящия сезон!“, сподели тя пред присъстващите.
Основната цел на 9Academy е да допринесе за личностното и професионално развитие на бъдещите професионалисти чрез придобиването на нови знания, умения и опит в различни бизнес направления. Новият сезон ще посрещне 45 участници от различни възрасти и с разнообразни професии. Те ще преминат през обучение с практическа насоченост по 9 модула, включващо важни за бизнеса теми, представени чрез лекции и уъркшопи. Като част от Академията са предвидени и допълнителни учебни ресурси, нетуъркинг събития, обучения, модул по личностно развитие и разработване на бизнес казус.

Съдействието, което Kaufland осигурява за провеждането на инициативата, е поредната стъпка, чрез която лидерът в модерната търговия затвърждава ангажимента си за подкрепа към мотивираните и целеустремени настоящи и бъдещи специалисти в страната. Компанията е сигурен и предпочитан работодател, който активно работи в изграждането на нови и различни собствени младежки програми. Те имат за цел да предоставят възможност на младите хора да се докоснат до мултинационална култура и многоезична международна среда, да черпят опит и идеи от колегите си от всички държави, в които Kaufland оперира, да участват в различни инициативи и доброволчески акции, свързани с опазването на климата, спортни събития, корпоративна социална отговорност и още много други. Част от младежките програми на водещия ритейлър са „Управители на бъдещето“, Kaufland Business Academy, Практикантска програма, Стажантска програма, Търговска академия, Програма за дуално обучение и др.

9Academy е част от редицата партньорски инициативи, в които Kaufland инвестира в името на развитието на младите хора. Компанията предоставя възможност на младежите да се докоснат до разнообразния опит на професионалистите от екипа на лидера в ритейла у нас. Чрез тези свои действия, веригата насърчава културата на съвместно учене и израстване. Освен това благоприятства създаването на по-широка общност от талантливи и амбициозни кадри, които в последствие ще се превърнат в усъвършенствани лидери. В рамките на тази своя стратегия, Kaufland има успешно изградени партньорства с над 100 училища и университети в цялата страна, както и с редица организации като Bulgaria Wants You, Тийноватор, Junior Achievement, Mentor The Young, Клуб на талантите, част от To The Top, Тук-Там, Развий се и др.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията у нас с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7 000 служители. Пет поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 50 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други. За втори пореден път компанията заслужи и престижното първо място като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София