Клиентите на Kaufland могат да дарят топъл обяд на дете в нужда

гр. София, 11 септември 2023 г.
Клиентите на Kaufland могат да дарят топъл обяд на дете в нужда

За 14-а поредна годината веригата подкрепя едноименната програма на БЧК и ще разположи дарителски кутии в хипермаркетите си в цялата страна

 За поредна година Kaufland България се включва в традиционната дарителска програма „Топъл обяд“ на Българския Червен кръст (БЧК), благодарение на която се осигурява храна за ученици в неравностойно положение. От 11 септември до 15 октомври включително клиентите на веригата могат да дарят средства за дете в нужда в разположените специално за инициативата дарителски кутии във всички Kaufland хипермаркети. 

„Топъл обяд“ започва в Kaufland в навечерието на предстоящата учебна година. С набраните средства БЧК ще осигури безплатна топла храна в училище за деца в неравностойно положение – сираци, полусираци, деца от многодетни семейства с ниски доходи или с трайно безработни родители. От хуманитарната организация информират, че за голям брой деца от уязвимите групи, осигуреният топъл обяд е значима мярка срещу отпадането от училище. 

От началото на програмата до момента са осигурени над 1 500 000 безплатни обяда за нуждаещи се деца, които посещават училище. Над 1 600 деца  са получили топла храна през предходната учебна година благодарение на набраните средства.

„Топъл обяд“ е една от най-устойчивите програми на БЧК, която се осъществява вече 20 поредни години, а Kaufland България е сред дългогодишните партньори на БЧК.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 600 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

За Програма „Топъл обяд“ на БЧК
Основни цели на Програмата са осигуряването на здравословно и пълноценно хранене на деца в неравностойно положение, привличането и задържането в училище на учениците, превенция на отпадане и мотивация за учебен труд. До сега програмата е обхванала над 22 000 нуждаещи се деца от цялата страна

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София