Kaufland България подкрепя най-големия фестивал за документално кино у нас

гр. София, 19 септември 2023 г.
Kaufland България подкрепя най-големия фестивал за документално кино у нас

Тазгодишното издание на фестивала на документалното кино „София ДокуМентал“ става възможно за пръв път благодарение на подкрепата на Kaufland България. За четвърта година столицата е домакин на фестивала, който ще се проведе между 18 и 25 септември. 

Най-големият ритейлър в страната оказва съдействие на събития в областта на културата, като всяка инициатива,  получаваща подкрепата на Kaufland България, е прецизно селектирана, така че да отговаря на ценностите на компанията.

Фестивалът „София ДокуМентал“ тази година се фокусира върху човешките права и разказва истории за времето, в което живеем като цели да предизвика полемика по наболели въпроси. Лентите са разпределени в различни секции и обхващат теми като борбата за равноправие, насилието, включително такова въз основа на пол и сексуална ориентация, личните революции на обикновени хора в резултат на глобални обществени и климатични промени и други. В програмата са заложени 20 документални филма, носители на престижни международни награди, които се представят на фестивала лично от авторите си. 

Kaufland България, в ролята си на социално отговорен партньор на българското общество, съдейства столицата да се превърне в гостоприемен домакин на художественото документално кино, като ключови културни локации в София - Ларгото, Дом на киното, кино Одеон, Чешки център, Гьоте институт и други отвaрят врати за публиката на „София ДокуМентал“.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 900 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София