Kaufland подкрепи деца от района на Царево по повод първия учебен ден

гр. София, 15 септември 2023 г.
Kaufland подкрепи деца от района на Царево по повод първия учебен ден

Дарението е част от инициативата „Да спасим 15 септември за децата в Царево и околността“ на Национална мрежа за децата

 Kaufland България и Национална мрежа за децата (НМД) осигуриха учебни материали и пособия за децата от най-пострадалите от наводненията райони край гр. Царево. Ден преди началото на учебната година от НМД посетиха общината, за да предоставят даренията, събрани в рамките на инициативата „Да спасим 15 септември за децата в Царево и околността“. 

Наред с подкрепата на Kaufland, инициативата спечели съпричастността на много индивидуални дарители. На място в региона на населените места, засегнати от водната стихия, от НМД проучиха допълнителни възможности за подкрепа на пострадалите семейства. Тя ще им бъде оказана в следващите дни със съдействието на Средно училище “Никола Вапцаров” в Царево, където децата от пострадалите околни селища ходят на училище. 

Благодарение на големия брой индивидуални дарения и на финансовата и материална помощ на Kaufland България НМД ще подкрепи ученици от още три населени места – Бяла Слатина, Кърджали и село Търнава. „Да спасим 15 септември за децата в Царево и околността“ продължава до края на септември. Кампанията може да бъде подкрепена на www.nmd.bg/dari или с DMS DETE на 17 777.

Kaufland е традиционен партньор на Национална мрежа за децата и носител на сертификата „Компания приятел на детето“, който неправителствената организация връчва на компании с успешни политики в полза благосъстоянието на децата и с подкрепяща среда за своите служители с деца и техните семейства.

За Kaufland България
Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от близо 1,9 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 6 900 служители. През 2023 г. компанията разполага с 63 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с инвестиции от над 1,9 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Контакт

Отдел Корпоративни комуникации
ул. Скопие № 1А
1233 София